Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » St. Regis świętuje 80. rocznicę koktajlu Krwawa...

Aktualności hotelarskie ze świata


St. Regis świętuje 80. rocznicę koktajlu Krwawa Mary


Dodano: 2014-10-09

Drukuj

Wyślij



St. Regis świętuje 80. rocznicę koktajlu Krwawa Mary


St. Regis Hotels & Resorts, marka należąca do sieci Starwood Hotels & Resorts Worldwide poinformowała, że - po raz pierwszy w historii - luksusowa marka będzie butelkowała i sprzedawała w sklepach detalicznych słynny koktajl Bloody Mary.

Pomysł koktajlu narodził się w King Cole Bar w hotelu St. Regis New York w 1934 roku. Świętując 80-lecie narodzin koktajlu, które przypada w październiku, St. Regis wyprodukuje limitowaną ilość koktajlu, w partnerstwie z Arrowhead Farms, produkcyjną linią koktajlową słynnego projektanta wydarzeń Bronsona van Wycka i będzie gospodarzem brunchów w obiektach St. Regis Hotels & Resorts na całym świecie.

"Firmowy koktajl marki St. Regis - Bloody Mary, którego rocznica świętowana jest w 34 hotelach na całym świecie, był jednym z ulubionych trunków gości i biesiadników przebywających w hotelach tej luksusowej marki", mówi Paul James, światowy lider marek St. Regis, The Luxury Collection i W Hotels Worldwide.



Aby uczcić te ważne urodziny, St. Regis będzie gospodarzem firmowych brunchów Bloody Mary na całym świecie, startujących imprezą we flagowym obiekcie marki St. Regis w Nowym Jorku. Goście będą mogli skosztować produktów z menu specjalnie przygotowanych przez szefa kuchni Johna DeLucie, podawanych z 80. odmianami koktajlu Bloody Mary.

Koktajl "Red Snapper", bardziej dziś znany jako Krwawa Mary, narodził się w momencie, kiedy Fernand Petiot, barman w St. Regis doprawił mieszankę soku pomidorowego i wódki, selerem, solą, pieprzem, cayenne, cytryną i sosem Worcestershire - unowocześniając prosty koktajl popularny w Harry’s Bar w Paryżu. W latach trzydziestych koktajl "Krwawa Mary" został uznany za zbyt prostacki dla eleganckiego baru, więc nadano mu nazwę "Red Snapper". Koktajl według oryginalnej receptury nadal jest serwowany w St. Regis New York, gdzie pozostaje najpopularniejszym alkoholowym drinkiem.


Źródło: St. Regis Hotels & Resorts


Komentarze:

Sieć delikatesów Fauchon otworzy swój pierwszy hotel w Paryżu ...więcej»

Rotana podpisuje umowy na zarządzanie hotelami w Dubaju i Sarajewie ...więcej»

Radisson Blu melduje się w belgijskiej Brugii – Wenecji Północy ...więcej»

Bless Collection Hotels - nowa marka hiszpańskiej Palladium Hotel Group ...więcej»

Radisson Collection wita w swoim portfelu historyczny gruziński obiekt w Tsinandali ...więcej»

Jak perfekcyjnie przygotować łóżko – Konkurs housekeepingu 2011 na słanie łóżek ...więcej»

Szanghaj wita pierwszy hotel kapsułowy ...więcej»

Szwajcarskie szkoły hotelarskie najlepsze na świecie ...więcej»

Nazistowski hotel zamieni się luksusowy hotel ...więcej»

Najdroższy hotel na świecie znajduje się na Seszelach ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji