Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Kulinarną oprawą wydarzeń teatralno-operowych w... | Aktualności hotelarskie z kraju
Kulinarną oprawą wydarzeń teatralno-operowych w Białymstoku zajęli się kucharze z Dworu Czarneckiego
|
Restauracja w Dworze Czarneckiego pod Białymstokiem (fot. dworczarneckiego.pl)
|
Zabezpieczeniem kulinarnym przyjęć z okazji 70-lecia Teatru Dramatycznego i premiery „Dziadów III” oraz premiery „Skrzypka na dachu” w Operze i Filharmonii Podlaskiej w Białymstoku, zajęli się kucharze z Dworu Czarneckiego – relacjonuje portal Podlaskie Strefa Biznesu.pl
Dwór Czarneckiego położony w otulinie Narwiańskiego Parku Narodowego, w odległości 9 km od centrum Białegostoku, od kilku już lat jest jednym ze sponsorów i partnerów Opery, zaś od tego sezonu Teatru Dramatycznego.
- W sobotę – w teatrze – na pierwsze danie zostało zaserwowane ragú z duszonej piersi kurczaka wraz z jesiennymi warzywami. - To gorący, sycący gulasz podawany w kokilkach – mówi Marcin Paszko, kierownik restauracji Dwór Czarneckiego.
Nie była to oczywiście jedyna potrawa serwowana na przyjęciu. Oprócz niej podawano szereg przysmaków na zimno m.in. galantynę z kaczki z kurkami, roladę makową ze schabu, parfiat drobiowe czy terrinę z łososia ze szpinakiem.
W operze serwowano natomiast: przekąskę z kawiorem, łososia marynowanego w zalewie z zielonej żubrówki i mieszance ziół oraz przypraw, przepiórcze jaja z warzywami, szynkę parmeńską z melonem, mini tortille z rukolą, ciastka francuskie z fetą i szpinakiem, czy faszerowane różnymi pastami pomidory i ogórki.
Dwór Czarneckiego to kompleks położony w miejscowości Porosły-Kolonia, składający się z hotelu, restauracji, sal konferencyjnych i strefy spa & wellness. Obiekt oferuje swoim gościom ponad 100 miejsc noclegowych, sześć sal konferencyjno-bankietowych, elegancką Restaurację oraz Klub Jakuba. Ofertę dopełnia centrum Spa & Wellness.
Źródło: Podlaskie.Strefa Biznesu.pl – 02.10.2014
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |