Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » III edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów

Aktualności hotelarskie z kraju


III edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów


Dodano: 2014-10-15

Drukuj

Wyślij



Kulinarny Rajd Mistrzów 2013


21 listopada 2014 r. w Haston City Hotel we Wrocławiu odbędzie się kolejna, III już edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów – ogólnopolskiego konkursu kulinarnego. Do stolicy Dolnego Śląska po raz kolejny zawitają wówczas najlepsi kucharze z całej Polski, aby zaprezentować swe kulinarne umiejętności. Impreza odbędzie się w Haston Congress Center we Wrocławiu przy ul. Irysowej 1–3.

Dwie poprzednie edycje tego niezwykłego wydarzenia kulinarnego spotkały się z ogromnym zainteresowaniem i odniosły wielowymiarowy sukces. Wart podkreślenia jest m.in. fakt, że w środowisku szefów kuchni Kulinarny Rajd Mistrzów zyskał miano konkursu bardzo wymagającego. Dowodem wysokiego poziomu konkursu jest nominacja zwycięskiej ekipy do Kulinarnego Pucharu Polski.

Patronat nad Konkursem objął Prezydent Miasta Wrocławia – Pan Rafał Dutkiewicz.



Organizatorem wydarzenia jest wrocławski Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels & Resorts, przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni.

Przebieg zmagań konkursowych obserwowało będzie Jury Konkursu, jak zawsze w doborowym składzie. Efekty pracy kucharzy oceniać będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Tomasz Jakubiak, Paweł Mieszała oraz juror prowadzący – Karol Okrasa.

W konkursie udział weźmie 12 drużyn kucharskich, składających się z szefa kuchni oraz jego pomocnika. Drużyny wyłonione zostały na podstawie przeprowadzonego wcześniej konkursu zgłoszeń.

Do wygrania w konkursie są cenne nagrody pieniężne i rzeczowe:
•    nagrodą za zajęcie I miejsca jest 7 000 zł brutto oraz nagrody rzeczowe,
•    nagrodą za zajęcie II miejsca jest 5 000 zł brutto oraz nagrody rzeczowe,
•    nagrodą za zajęcie III miejsca jest 5 000 zł brutto oraz nagrody rzeczowe.

Tematami przewodnimi tegorocznej edycji Kulinarnego Rajdu Mistrzów będą:

Konkurencja sprawnościowa
•    sznurowanie kurczaka do pieczenia – 1 minuta (pomocnik szefa),
•    luzowanie szynki wieprzowej z kością i podział na trzy frykanda – 4 minuty (szef ekipy).

Konkurencja techniczna
•    przekąska ciepła – ser koryciński (smak naturalny), pasternak, pomarańcza,
•    danie główne – dowolny element wieprzowiny z kością, cydr, orzechy laskowe.

Każda z drużyn biorących udział w konkursie w daniu głównym musi ponadto użyć ziemniaków firmy McCain – „Pommes Parisiennes” lub „Potato Slices”.
Zwieńczeniem całodniowych zmagań zawodników będzie uroczysta Gala, na której ogłoszone zostaną wyniki konkursu, a także wręczone nagrody i dyplomy dla zwycięzców.

Więcej informacji nt. konkursu na stronie Organizatora: www.haston.pl.

Polish Prestige Hotels & Resorts to fundacja, zrzeszająca kilkadziesiąt hoteli i obiektów hotelowych z całej Polski. Przynależność do grupy PPH&R to gwarancja wysokiego standardu, bogactwa wyposażenia, wyjątkowej atmosfery oraz najwyższej jakości świadczonych usług. Wyjątkowa dbałość o każdego gościa wyrażona jest w credo Fundacji: "Przyjedziesz... polubisz... powrócisz...".


Źródło: Feniks Media.pl – 13.10.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji