Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Menu świąteczne i zimowe w Blow Up Hall 5050

Aktualności hotelarskie z kraju


Menu świąteczne i zimowe w Blow Up Hall 5050


Dodano: 2014-12-04

Drukuj

Wyślij



Restauracja Blow Up Hall 5050 z zewnatrz [fot. G. Nelec]


Od 2 grudnia w Blow Up Hall 5050 dostępne będą dwa nowe menu: zimowe i świąteczne. Ich autorem jest chef Tomasz Purol, zdobywca wielu nagród i wyróżnień, m.in. dwóch Kulinarnych Pucharów Polski, uczestnik szkoleń we Francji, Włoszech czy Norwegii, a także reprezentant Polski na Olimpiadzie w Luxemburgu i Erfurcie.

W menu świątecznym, oprócz wigilijnych klasyków pojawiła się sarnina i pierś z kaczki m.in. z dynią i skorzonerą czy sernik z pomarańczami. W karcie zimowej znaleźć można m.in.  jesiotra z ogórkiem kiszonym, boczkiem wędzonym, koperkiem i pomidorem, bulion wołowy z pomidorem, zieloną pietruszką, antrykotem i boczniakiem oraz filet z gęsi z modrą kapustą, szpinakiem, skórką wieprzową i owocami sezonowymi. Oto pełne menu:



Menu świąteczne

przystawki
filet śledziowy z kwaśną śmietaną, jabłkiem, szalotką, koperkiem
sarna w przyprawach korzennych, czerwona cebula, dynia, suszona śliwka
sałaty z dorszem, piklami, rodzynkami, pestkami dyni

zupy
barszcz czerwony z grzybowymi uszkami
krem z podgrzybków z szalotką, rozmarynem i boczniakami

danie główne
filet z karpia z kapustą kiszoną,  grzybami suszonymi i ziemniakami
pierś z kaczki z kapustą czerwoną, dynią, żurawiną i skorzonera
pierogi z kapustą i grzybami

desery
sernik z pomarańczami, rodzynkami i białą czekoladą

Menu a’la carte

przystawki
tatar z polędwicy wołowej z szalotką, truflą, piklami, musztardą
jesiotr z ogórkiem kiszonym, boczkiem wędzonym, koperkiem i pomidorem
deska serów kozich z pomarańczą i pumperniklem

zupy
bulion wołowy z pomidorem, zieloną pietruszką, antrykotem i boczniakiem
krem z pietruszki i jabłka z dodatkiem kwaśnej śmietany, zielonej pietruszki i cydru

sałaty / risotto         
świeże sałaty z filetem z kaczki, jabłkiem, orzechami i warzywami sezonowymi
risotto z rakami, szpinakiem, serem bursztyn i szalotka

dania główne
filet z gęsi z modrą kapustą, szpinakiem, skórką wieprzową i owocami sezonowymi
filet z sandacza z rakami i warzywami sezonowymi
polędwica wołowa z foie gras, truflą, warzywami sezonowymi i ziemniakami

desery
czekolada gorzka z kawą, owocami sezonowymi, chili i szałwią
ciasto kruche z żółtkiem, wanilią, owocami sezonowymi i jogurtem naturalnym


Źródło: Stary Browar 5050.com – 29.11.2014


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji