Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Warsztaty kulinarne przygrywką do Leniwego... | Aktualności hotelarskie z kraju
Warsztaty kulinarne przygrywką do Leniwego Weekendu ze Ślimakiem
|
Leniwy Weekend ze Ślimakiem (fot. snailsgarden.com)
|
Restauracja Polska w Łodzi była organizatorem warsztatów kulinarnych poświęconych przygotowywaniu potraw ze ślimakiem w roli głównej. Gospodarzami imprezy, która odbyła się w czwartek 19 lutego, byli: Mariola i Grzegorz Skalmowscy z firmy Snails Garden specjalizującej się w hodowli ślimaków afrykańskich
Warsztaty w Restauracji Polskiej były zapowiedzią „Leniwego weekendu ze ślimakiem” organizowanego w ramach Festiwalu Dobrego Smaku. Weekend ze ślimakiem odbędzie się w dniach 28 lutego – 01.03.2015 roku w renomowanych łódzkich restauracjach.
W trakcie warsztatów przygotowano wiele pysznych dań, które cieszyły się dużym powodzeniem wśród klientów. Były wśród nich między innymi: zapiekanki, przekąski, kawior z jajeczek ślimaka, ślimaki po burgundzku z masłem czosnkowym, czy ślimaki po katalońsku.
W „Leniwym weekendzie ze ślimakiem” wezmą udział następujące łódzkie lokale: Restauracja u Kretschmera (Tobaco Hotel) Kopernika 64; Restauracja Four Colors (DoubleTree by Hilton), Łąkowa 29; Restauracja Polska, Piotrkowska 12; Bawaria czy Tyrol, Piotrkowska 64; La Strada, Piotrkowska 25; Drukarnia Off Piotrkowska 138/140; MITMI restobar Off Piotrkowska 138/140; Spółdzielnia, Off Piotrkowska 138/140; Szwalnia Smaków, Piotrkowska 217; Czeski Film, Tymienieckiego 25a; Senoritas, Moniuszki 1A; French Potato, Manufaktura.
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |