Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Popisowa kolacja Tomasz Purola w Blow Up Hall...

Aktualności hotelarskie z kraju


Popisowa kolacja Tomasz Purola w Blow Up Hall 5050. Menu tylko na jeden wieczór!


Dodano: 2015-02-24

Drukuj

Wyślij



Restauracja Blow Up Hall 5050, (fot. J. Wittchen)


W sobotę 28 lutego chef Tomasz Purol zaprasza do Blow Up Hall 5050 na jedyną w swoim rodzaju kolację degustacyjną.

W przygotowanym specjalnie na ten jeden wieczór 5-daniowym menu przedstawi produkty, które znamy na co dzień, ale w zupełnie nowym, zaskakującym wydaniu. W jadłospisie znajdziemy produkty lokalne, jak szczupak z Jeziora Powidzkiego, polędwica wołowa z Pniew czy gęś kołudzka, podane w towarzystwie przysmaków z różnych zakątków świata. Do każdego dania sommelier przygotował specjalny wybór wina lub whisky.

Kolacja degustacyjna w Blow Up Hall 5050
sobota, 28 lutego, godz. 20:00
Rezerwacja: restaurant@blowuphall5050.com; tel. +48 61 657 99 90; kom. + 48 519 308 299
Cena: 280 zł/osoba



MENU:

przystawka zimna
Filet z gęsi / klementynka / musztardowiec / czarny bez / pumpernikiel
Salentein Chardonnay 2010 Alto Valle de Uco

przystawka gorąca
Małże św. Jakuba / zielony groszek / pomidor / cytryna / kwaśna śmietana
Macon Villages 2011 A.C. Macon Villages

danie rybne
Filet ze szczupaka / krewetka / szparagi / boczniak / jarmuż
Rimapere Sauvignon Blanc 2012 Marlborough
lub Hazelburn 8 Year Old Single Malt Scotch Whisky

danie mięsne
Polędwica z byka / foie gras / seler naciowy / pomidor koktajlowy / pietruszka
Gran Malbec 2010 D.O. Mendoza
lub Lagavulin 1995 Distillers Edition Single Malt Scotch Whisky

deser
Orzech laskowy / burak / beza / ser kozi / pasternak

Kuchnia Tomasza Purola słynie z wyrafinowania i kreatywnej zabawy z formą. Najbardziej pospolity wydawałoby się produkt, chef kuchni pięciogwiazdkowego hotelu Blow Up Hall 5050 potrafi zamienić w zaskakujące cudeńko – krem, puder, sorbet czy inne kulinarne dzieło. Stosuje przy tym najbardziej zaawansowane techniki przyrządzania potraw, korzystając choćby z pieca ceramicznego opalanego aromatycznymi kawałkami drzew owocowych. Choć jego dania są wyszukane, efektowne i wzbogaciłyby Instagram niejednego poważnego foodies, na kolacjach w Blow Up Hall 5050 zawsze panuje doskonała, przyjazna atmosfera. Chef chętnie dzieli się historią na temat każdego dania, warto więc skorzystać nie tylko z okazji do uczty, ale i zainspirowania się we własnej kulinarnej przygodzie.


Źródło: blowuphall5050.com – 23.02.2015


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji