Sobota 27 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Powiew wiosny w La Rotisserie – Paweł...

Aktualności hotelarskie z kraju


Powiew wiosny w La Rotisserie – Paweł Oszczyk kreuje nowy, atrakcyjny koncept


Dodano: 2015-03-27

Drukuj

Wyślij



Szef Kuchni Paweł Oszczyk


Świeże, naturalne składniki, bogactwo smaków i aromatów oraz oryginalność kompozycji to elementy wyróżniające kunszt kulinarny Pawła Oszczyka, Szefa Kuchni Restauracji La Rotisserie w Mamaison Hotel Le Regina Warsaw. Wraz z nadejściem pierwszych dni wiosny, w La Rotisserie zagościł nowy koncept „Prosto z targu” – pięć autorskich dań, które zmieniają się każdego tygodnia. Miłośnicy wyszukanych smaków będą mieć okazję, by z zaprezentowanego menu skomponować własny dwu- lub trzydaniowy posiłek.

Formuła „Prosto z targu” to połączenie najlepszych produktów i świeżych składników wysokiej jakości skomponowanych w wiosennym menu Pawła Oszczyka wraz z zespołem La Rotisserie. Propozycje dań będą się zmieniać co tydzień, zaczynając od środy 25 marca br. W pierwszym tygodniu nowego konceptu, goście Restauracji mogą rozsmakować się w klasycznej sałatce Liońskiej ze szparagami i chrupiącym jajkiem czy kremowej zupie z białych szparagów z czekoladą z palmiersami orzechowymi i sezonowaną szynką. Jako danie główne, goście mogą wybrać pieczoną pierś z pulardy kukurydzianej w towarzystwie chłodnika z botwinki, jak również pieczony filet z pstrąga zimnowodnego, serwowany z potrawką z kalmarów z czosnkiem niedźwiedzim i brązowym ryżem. Propozycję na deser stanowi lekka i delikatna panna cotta z rabarbarem, galaretką z Sauterna i bazylią.



W każdym tygodniu zaprezentowanych zostanie pięć nowych dań, począwszy od przystawki, przez zupę, danie główne mięsne oraz rybne, a kończąc na deserze. Goście Restauracji La Rotisserie od poniedziałku do soboty będą mogli skomponować swój autorski posiłek, składający się z dwóch albo trzech potraw zaproponowanych przez Szefa Kuchni. Koncept „Prosto z targu” zakłada zupełną dowolność wyboru dań, pozostawiając gościom możliwość dostosowania posiłku do ich preferencji czy aktualnego apetytu. Kompozycje mogą się składać zarówno z klasycznych połączeń (np. przystawka, zupa, danie główne czy zupa, danie główne, deser) lub bazować na oryginalnych zestawieniach (np. zupa i deser czy dwa dania główne).

Kreując nową formułę „Prostu z targu”, skupiliśmy się w szczególności na naszych Gościach – chcemy dać im możliwość eksperymentowania i łączenia smaków. Sekretem tego konceptu jest przedstawienie ogólnie znanych i cenionych produktów, także sezonowych, w nowej, świeżej odsłonie – mówi Paweł Oszczyk, Szef Kuchni Restauracji La Rotisserie.
Menu „Prosto z targu” jest dostępne w Restauracji La Rotisserie od poniedziałku do soboty w godzinach 12:00 – 17.00. Dwudaniowy posiłek w cenie 78 zł, a trzydaniowy – 88 zł.

Więcej o restauracji La Rotisserie
Kameralna restauracja La Rotisserie mieści się w butikowym 5-gwiazdkowym Mamaison Hotel Le Regina Warsaw położonym na warszawskiej Starówce i rekomendowana jest przez oba najbardziej prestiżowe i wpływowe na świecie przewodniki kulinarne Michelin oraz Gault & Millau. Szef Paweł Oszczyk przygotowuje autorskie specjały kuchni europejskiej w formie eleganckiego menu degustacyjnego. Zaprasza codziennie na doskonałe śniadania, lunche i kolacje degustacyjne z winami wybranymi przez hotelowego sommeliera, Andrzeja Strzelczyka, Mistrza Polski w latach 2012 i 2013. W każdą niedziele poleca pięciodaniowy Linner. Latem restauracja powiększa się o patio – idealne miejsce zarówno na spotkania biznesowe, jak i przyjęcia rodzinne.

Szef Paweł Oszczyk
Paweł Oszczyk jest związany z Mamaison Hotel Le Regina Warsaw od początku istnienia hotelu (2004). Doświadczenie zawodowe zdobywał między innymi we Włoszech, gdzie przez ponad dwa lata pracował w uznanej restauracji Miramonti l'Altro (1* Michelin). Po powrocie do Polski rozpoczął ponad dziesięcioletnią współpracę z Le Royal Meridien Bristol Hotel. W 2001 roku związał się z prestiżowym Klubem Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich. W 1995 roku Oszczyk brał udział w prestiżowym “Bocuse D’or”, a także w “Second Regional Contest of European Flavours 1997” we Francji, gdzie zdobył srebrny medal. 5 czerwca 2011, podczas ceremonii zamknięcia “Dining Guide Food Show” w Budapeszcie, ogłoszono po raz pierwszy listę 10 Najlepszych Restauracji w Europie Środkowo-Wschodniej. La Rotisserie jest jedyną polską restauracją na tej prestiżowej liście. Na początku roku 2014 Paweł Oszczyk został uhonorowany przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną prestiżową nagrodą Prix du Chef de l’avenir – Kucharz Przyszłości.


Źródło: ITBC.pl – 24.03.2015


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji