Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Restauracja łódzkiego Holiday Inn kusi dawnymi,... | Aktualności hotelarskie z kraju
Restauracja łódzkiego Holiday Inn kusi dawnymi, tradycyjnymi potrawami
|
Restauracja łódzkiego Holiday Inn z tradycyjnym menu (fot. facebook.com - lodz.pl)
|
Restauracja Łódzka funkcjonująca w hotelu Holiday Inn, działającego w ramach globalnej sieci hotelowej InterContinental Hotels Group, zaprezentowała menu nawiązujące do tradycyjnej łódzkiej kuchni
Nowe „stare” menu pojawi się w jadłospisach restauracji od początku kwietnia. Przypominać sobie dawne sprawdzone smaki będą mogli nie tylko hotelowi gości, ale wszyscy mieszkańcy Łodzi lub osoby przebywające w mieście ponieważ restauracja jest lokalem otwartym dostępnym dla każdego klienta.
Inspiracją nowego menu była książka Anny Wojciechowskiej „Fifka i żulik, czyli domowa kuchnia łódzka” wydana przez Centrum Inicjatyw na rzecz Rozwoju REGIO.
Szef kuchni hotelu Holiday Inn w Łodzi Michał Bartczak przygotował specjalną degustację, w trakcie której zaprezentował między innymi najbardziej popularną lokalną zupę – zalewajkę, w wersji wykwintnej przyrządzanej na wywarze z wędzonki, z grzybami i chipsami z ziemniaka.
Źródło: RegioCentrum.pl – 23.03.2015
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |