Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Odważne połączenia smaków w Restauracji La...

Aktualności hotelarskie z kraju


Odważne połączenia smaków w Restauracji La Rotisserie


Dodano: 2015-05-13

Drukuj

Wyślij



Pastrami z kaczki, polne zioła, truskawki i dressing kawowy


Krab w towarzystwie kurczaka, żabnica z wieprzowiną czy karczochy i małże Św. Jakuba. Nowe wiosenne menu Pawła Oszczyka zaskakuje odważnymi połączeniami i niespotykaną fuzją smaków, zaprezentowanymi w wyjątkowych kompozycjach kulinarnych. Lokalne i sezonowe produkty najwyższej jakości wzbogacają oryginalne potrawy, nadając im lekkości i wiosennej świeżości.
 
Wraz z nadejściem okresu wiosenno-letniego, Restauracja La Rotisserie wprowadza nowe menu, które bazuje na charakterystycznych dla kuchni Pawła Oszczyka elementach – wyszukanych smakach, nietuzinkowych połączeniach, jakości i świeżości. Jedną z niestandardowych propozycji wiosennej karty jest pieczony filet z dorsza, ziołowe farfalle z pomidorami i grzybami podawane z orzechowym pesto z krabem i kawiorem. Kucharz Przyszłości, Paweł Oszczyk zaskakuje także w pozostałych kompozycjach, innowacyjnie łącząc składniki i dobierając niebanalne dodatki.

Podczas tworzenia nowego menu, duży nacisk położyłem na połączenie smaków z pozoru do siebie niepasujących. To niezwykłe, jakie kulinarne arcydzieła można wyczarować, mając do dyspozycji dobry produkt, świetny zespół i odwagę do eksperymentowania w kuchni. W efekcie uzyskujemy niepowtarzalne doznania smakowe. Mam nadzieję, że nasze nowe kompozycje przypadną do gustu gościom Restauracji – mówi Paweł Oszczyk, Szef Kuchni Restauracji La Rotisserie.



Oprócz nowego menu, łączącego w sobie różnorodne inspiracje kulinarne, na gości La Rotisserie czeka wyjątkowo urokliwe miejsce – zaciszne wewnętrzne patio. Oddając się przyjemności degustacji nowych propozycji Oszczyka, można jednocześnie odpocząć od zgiełku miasta i korzystać z wiosennej pogody.

Więcej o restauracji La Rotisserie
Kameralna restauracja La Rotisserie mieści się w butikowym 5-gwiazdkowym Mamaison Hotel Le Regina Warsaw położonym na warszawskiej Starówce i rekomendowana jest przez oba najbardziej prestiżowe i wpływowe na świecie przewodniki kulinarne Michelin oraz Gault & Millau. Szef Paweł Oszczyk przygotowuje autorskie specjały kuchni europejskiej w formie eleganckiego menu degustacyjnego. Zaprasza codziennie na doskonałe śniadania, lunche i kolacje degustacyjne z winami wybranymi przez hotelowego sommeliera, Andrzeja Strzelczyka, Mistrza Polski w latach 2012 i 2013. W każdą niedziele poleca pięciodaniowy Linner. Latem restauracja powiększa się o patio – idealne miejsce zarówno na spotkania biznesowe, jak i przyjęcia rodzinne.

Szef Paweł Oszczyk
Paweł Oszczyk jest związany z Mamaison Hotel Le Regina Warsaw od początku istnienia hotelu (2004). Doświadczenie zawodowe zdobywał między innymi we Włoszech, gdzie przez ponad dwa lata pracował w uznanej restauracji Miramonti l'Altro (1* Michelin). Po powrocie do Polski rozpoczął ponad dziesięcioletnią współpracę z Le Royal Meridien Bristol Hotel. W 2001 roku związał się z prestiżowym Klubem Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich. W 1995 roku Oszczyk brał udział w prestiżowym “Bocuse D’or”, a także w “Second Regional Contest of European Flavours 1997” we Francji, gdzie zdobył srebrny medal. 5 czerwca 2011, podczas ceremonii zamknięcia “Dining Guide Food Show” w Budapeszcie, ogłoszono po raz pierwszy listę 10 Najlepszych Restauracji w Europie Środkowo-Wschodniej. La Rotisserie jest jedyną polską restauracją na tej prestiżowej liście. Na początku roku 2014 Paweł Oszczyk został uhonorowany przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną prestiżową nagrodą Prix du Chef de l’avenir – Kucharz Przyszłości.


Źródło: ITBC.pl – 12.05.2015
 


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji