Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Młode w roli głównej, w ofercie kulinarnej Blow... | Aktualności hotelarskie z kraju
Młode w roli głównej, w ofercie kulinarnej Blow Up Hall 5050
|
Deser - rabarbar w trzech odsłonach z kruszonką czekoladową i lodami waniliowymi (fot. J. Wittchen)
|
W sezonowej karcie specjalnej chefa Tomasza Purola pierwsze skrzypce grają młode warzywa i owoce. To ich subtelny aromat chef Blow Up Hall 5050 postanowił wydobyć, dobierając do nich, jak zwykle z bezlitosną finezją, mięsa i ryby.
Młodej marchewce towarzyszyć będzie comber z królika oraz schab jagnięcy i… chipsy z kurczaka. Rzodkiewce - tatar z tuńczyka. Młodej kapuście i kalarepce – polędwica z dorsza, a zielonemu groszkowi – kaczka. Oto pełne menu, które obowiązywać będzie do końca czerwca:
Przystawki
comber z królika w boczku wędzonym z młodą marchewką, cukinią, szalotką i tymiankiem
tatar z tuńczyka z rzodkiewkami, gorczycą, suszonymi pomidorami, żółtkiem i kwaśną śmietaną
sałatka z nowalijek z jajkiem w koszulce, bazyliowym pesto z pikantnym salami
Zupy
krem z młodej marchewki z wiejskim twarogiem i chipsami z kurczaka
zupa z nowalijek i owoców morza ze świeżą kolendrą
Dania główne
schab jagnięcy z młodą marchewką, biszkoptem pietruszkowym, rzodkiewką, szpinakiem i sosem z wodą brzozową
polędwica z dorsza na młodej kapuście z kalarepą, zielonymi szparagami, marchewką i pomidorami malinowymi
pierogi z kaczką w bulionie wołowym z bobem i groszkiem zielonym
Deser
rabarbar w trzech odsłonach z kruszonką czekoladową i lodami waniliowymi
Rezerwacje: concierge@blowuphall5050.com lub pod numerem 61 657 9980.
Źródło: StaryBrowar5050.com – 14.05.2015
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |