Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Uroczysko Siedmiu Stawów finalistą Wine & Food... | Aktualności hotelarskie z kraju
Uroczysko Siedmiu Stawów finalistą Wine & Food Noble Night
|
Perliczka Sous-vide, młoda marchew, miód, wino i mięta
|
Uroczysko Siedmiu Stawów Luxury Hotel zostało finalistą konkursu wyrafinowanej kuchni i wina - Wine & Food Noble Night.
Decyzją komisji zostało wybrane jako miejsce, które najlepiej wypadło w testach komisji i jednocześnie cieszy się dobrą opinią nie tylko osób z branży kulinarnej, ale również amatorów-smakoszy. Menu Uroczyska Siedmiu Stawów to wyjątkowe dania autorskie, inspirowane głównie kuchnią polską, z nutą najlepszych smaków z kuchni światowej. Bazują one na najwyższej jakości składnikach sezonowych, z domieszką wykwintnych smaków przywiezionych z czterech stron świata. Warto podkreślić, że produkty używane do przygotowania posiłków są naturalne, ekologiczne i zdrowe. Wyszukane potrawy, na bazie najlepszych składników i nietuzinkowe połączenia smaków, to atuty menu w Uroczysku Siedmiu Stawów Luxury Hotel.
„Tajemnica wybornych potraw, oferowanych w naszej Restauracji, tkwi przede wszystkim w najwyższej jakości składnikach, które z pasją łączymy w niezwykłe kombinacje smakowe. To dzięki naturalnym, często ekologicznym produktom, pochodzącym z najbliższej okolic możemy zagwarantować naszym gościom niezwykłe doznania smakowe – mówi Tomasz Połom, Szef Kuchni Uroczyska Siedmiu Stawów.
19 września 12 szefów kuchni wraz z zespołami kucharzy stanie w jednej z najtrudniejszych konkurencji, jakie znają polskie konkursy kulinarne. Wyzwanie polegać będzie na przygotowaniu na żywo aż 700 porcji misternych i pięknie podanych przystawek i dań głównych. Na tę okazję zostanie rozstawiony specjalny namiot o powierzchni 5000 m kw., w którym gotować będą najlepsi kucharze.
Źródło: EgoPR.pl – 18.05.2015
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |