Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Nowy szef kuchni w Best Western Hotel Cristal w...

Aktualności hotelarskie z kraju


Nowy szef kuchni w Best Western Hotel Cristal w Białymstoku


Dodano: 2015-07-16

Drukuj

Wyślij



Łukasz Rakowski


Restauracja hotelu Best Western Hotel Cristal zdobyła główną nagrodę Grand Prix Fanów Nocy Restauracji 2015 w Białymstoku. Wygraną zapewniło danie przygotowane przez nowego szefa kuchni Restaurant & Bar Cristal - Łukasza Rakowskiego - który doświadczenie zdobywał m.in. pod okiem Karola Okrasy oraz Wojciecha Modesta Amaro.

Łukasz Rakowski jest związany z Best Western Hotel Cristal od ponad 5 lat. Stanowisko szefa kuchni w Restaurant & Bar Cristal objął w czerwcu br. Pierwsze kroki w gastronomii stawiał pod okiem największych autorytetów polskiej branży restauracyjnej - Karola Okrasy oraz Wojciecha Modesta Amaro. W 2012 r. został nominowany w ogólnopolskim plebiscycie „Kucharz-Odkrycie Roku”. W swojej kuchni łączy przede wszystkim produkty tradycyjne i lokalne.

Awansowanie Łukasza Rakowskiego na szefa kuchni to kolejny krok w kierunku umacniania pozycji najlepszej restauracji w Białymstoku, jaką od wielu lat zajmuje Restaurant & Bar Cristal. Jestem przekonany, że coraz więcej gości będzie doceniać jego niezwykłą umiejętność łączenia produktów i smaków. Zdobywając dla naszej restauracji tytuł „Grand Prix Fanów Nocy Restauracji 2015” Łukasz udowodnił, że serwowane przez niego dania trafiają w gusta najbardziej wymagających klientów – powiedział Sebastian Pruchniak, Dyrektor Best Western Hotel Cristal.



Czwarta edycja Nocy Restauracji odbyła się 29 maja br. w trzech miastach – Białymstoku, Gdańsku i Poznaniu. W sumie w wydarzeniu wzięło udział ok. 50 lokali, które na tę okazję przygotowały specjalne „Nocne Menu”. W konkursie oceniane były „Nocne Dania”, wytypowane przez każdą z restauracji. W głosowaniu wzięli udział zarówno goście, jak i fani wydarzenia na Facebooku.  

Tegoroczna edycja Nocy Restauracji była dla mnie dużym wyzwaniem, ale i świetną zabawą, głównie dlatego, że jej motyw przewodni - połączenie kulinarnych tradycji z kuchnią nowoczesną – wpisywał się w moje zamiłowanie do kuchni tradycyjnej, zwłaszcza Podlasia, z którego pochodzę. Niezwykle cieszę się, że nasze „Nocne Danie” - polędwica z dzika z selekcją podlaskich grzybów i demi glace - zdobyła uznanie głosujących. To dla mnie potwierdzenie, że mieszkańcy Białegostoku również cenią tradycyjne smaki. W Restaurant & Bar Cristal  już od dawna na nich bazujemy - naszym daniem „popisowym” jest tatar z żubra z dodatkiem źdźbła trawy, jajka przepiórczego oraz szczawiku zajęczego – powiedział Łukasz Rakowski, Szef Kuchni w Best Western Hotel Cristal.

O sieci Best Western

Best Western to największa na świecie rodzina hotelowa, do której należy obecnie ponad 4 000 hoteli w ponad 100* krajach na całym świecie. Działają one pod trzema markami: Best Western, Best Western Plus oraz Best Western Premier. To, co łączy obiekty Best Western to jakość i standard obsługi klientów, wspólny system rezerwacyjny oraz programy sprzedażowo – marketingowe. Wszystkie hotele należące do sieci są niezależnie zarządzane i stanowią własność prywatnych inwestorów. Każdego dnia goszczą łącznie setki tysięcy gości.

* Liczby podane są w przybliżeniu i mogą ulegać zmianom.


Źródło: MSLGroup.com – 14.07.2015


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji