Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Wyłoniono zwycięzców VII Festiwalu Kuchni... | Aktualności hotelarskie z kraju
Wyłoniono zwycięzców VII Festiwalu Kuchni Zbójnickiej w Skoczowie
|
VII Festiwal Kuchni Zbójnickiej w Skoczowie (fot. facebook.com-poradnikrestauratora)
|
Organizatorem festiwalu było Stowarzyszenie Beskidzki Klub Kulinarny przy współpracy Urzędu Miejskiego w Skoczowie, Euro-Toques Polska i MCK Integrator w Skoczowie, a patronat nad nim spoczywał w rękach magazynu „Poradnik Restauratora”. Festiwalowy konkurs kulinarny nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski – informuje portal PoradnikRestauratora.com.pl
VII Festiwal Kuchni Zbójnickiej w Skoczowie to już historia. Impreza odbyła się w sobotę 18 lipca 2015 roku. Festiwalowe jury wyłoniło zwycięzców konkursu kulinarnego, którymi zostali:
- 1 miejsce - Łukasz Łobejko i Michał Kulpiński reprezentujący restaurację Eko w Lublinie, - 2 miejsce - Dawid Kanior i Bartosz Puchałka z restauracji Miodowa 8 w Wadowicach. - 3 miejsce - Dimitri Petrov i Paulina Pustelnik z restauracji Wróblówka w Bielsko-Białej, którzy ponadto otrzymali wyróżnienie za aranżacje dań.
Słowa uznania należą się również pozostałym ekipom rywalizującym w konkursie. W tym roku byli nimi: Adrianna Wójcikowska i Mariusz Bobek (restauracja Amarylis w Krakowie), Sławomir Lewandowski i Janusz Gawin (restauracja Skorpion w Oświęcimiu), Patryk Mach i Przemysław Żurek (restauracja Hotel Blue Diamond w Nowej Wsi), Piotr Huszcz i Paweł Gałecki (restauracja Piano w Lublinie), Piotr Pyczot i Kamil Wiński (restauracja Trzy Beczki w Białymstoku), Robert Górecki i Adrian Głowala (restauracja 99 w Warszawie).
Źródło: PoradnikRestauratora.com.pl – 20.07.2015
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |