|
Wrocław Culinary Fest od 27 lipca
|
Wzorem Poznania, gdzie odbyło się już osiem edycji festiwalu Culinary Fest, podąża Wrocław, który od 27 lipca zorganizował tydzień restauracji pod nazwą „Esencja lata” Wrocław Culinary Fest – informuje portal SmakiWroclawia.pl
Zarówno mieszkańcy miasta, jak i turyści odwiedzający stolicę Dolnego Śląska, w tygodniu rozpoczynającym się 27 lipca, będą mogli w restauracjach uczestniczących w imprezie, za niewielkie pieniądze spróbować potraw z letnich restauracyjnych menu, przygotowywanych na bazie świeżych, sezonowych produktów.
W festiwalu swój udział zapowiedziały między innymi: Barka Tumska, Brasserie 27, Food Art Gallery, Kres, Machina Organika, Mahi Mahi Restaurant Thai Japan Grill, Mosaiq Restaurant & Wine Lounge, Parish, Pod Papugami, Restauracja Przystań & Marina, Road American Restaurant, Szynkarnia – local food & multitap, Vertigo Jazz Club & Restaurant, Wrocławska i Zdrowa Krowa
Choć każdy z lokali przygotuje dania według własnego pomysłu, to jednak w każdym z nich klienci zapłacą ujednoliconą cenę - 12 złotych za danie główne, 5 złotych za przystawkę i 15 złotych za zestaw.
Źródło: SmakiWroclawia.pl – 21.07.2015
|