Strona główna » Aktualności gastronomiczne » „Oszukać podniebienie” – IX...

Aktualności gastronomiczne


„Oszukać podniebienie” – IX Culinary Fest w Poznaniu – 10-16 sierpnia 2015


Dodano: 2015-08-12

Drukuj

Wyślij



Morocco Restaurant jednym z uczestników Culinary Fest w Poznaniu (fot. moroccorestaurant.pl)


Culinary Fest to projekt gastronomiczny wpisany w międzynarodową formułę Restaurant Week, odbywającego się w Poznaniu cztery razy do roku. Charakter każdej odsłony Culinary Fest definiowany jest tematem przewodnim obowiązującym w poszczególnych edycjach imprezy

Culinary Fest, to wymiana doświadczeń oraz odkrywanie nowych smaków i lokali na mapie Poznania. Jest to akcja, w trakcie której miejscowi restauratorzy i szefowie kuchni mogą wykazać się swoją kreatywnością.

Podmioty biorące udział w Culinary Fest zgłaszają jednocześnie swoje menu, którego potrawy biorą udział w plebiscycie publiczności na najlepsze kulinarne propozycje festiwalowe.



Menu festiwalowe składa się z dania głównego i przystawki, a także posiada ujednolicony cennik: Danie główne - 12 zł; Przystawka - 5 zł; Zestaw - 15 zł.

W obecnej edycji Culinary Fest swoje propozycje przedstawią: Bagels & Friends, Bistro La Cocotte Poznań, Cafe Bordo Restaurant, Cafe Gołębnik, Corrida Restaurant, Cyryl - Lunch Coffee Wine, Dziedziczne Tradycje, Fiesta Del Vino, Flavoria (Andersia Hotel), Gorąca Patelnia, Hanami Sushi, Jugoslavia, Mamasitas, mare nostrum, Modra Kuchnia, MOMO love at first bite, Morocco Restaurant, Papierówka, Parma i Rukola, PETIT PARIS, PINTA Klepka, Pod Nosem, Południe, Projekt Wilson, Racja Mięsa, Restauracja Estella: Garbary, Grunwaldzka, Suchy Las, Restauracja Wiejskie Jadło, Restauracja TOGA, Ristorante Fidelio, Sauté, Scena Smaków, Shivaz Club & Restaurant-Podgórna 6, Poznań, Warto nad Wartą, Weranda lunch & wine, Wiejska Chata, Wielkie żarcie, Wieniawskiego5 Restauracja


Źródło: Facebook.com/CulinaryFest


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji