Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Wine & Food Noble Night już za miesiąc w... | Aktualności gastronomiczne
Wine & Food Noble Night już za miesiąc w Warszawie
|
Restauracja w Uroczysko Siedmiu Stawów Luxury Hotel w Goli Dzierżoniowskiej (fot. uroczysko7stawow.pl)
|
19 września 2015 roku odbędzie się ósma odsłona prestiżowej kulinarnej imprezy Wine & Food Noble Night. Ten festiwal wykwintnej kuchni i wina organizowany przez Noble Bank i Noble Concierge, już po raz ósmy zaistnieje na polskiej scenie gastronomicznej.
W finale konkursu swoje umiejętności zaprezentuje 12 restauracji z całego kraju. Ich zadaniem będzie przygotowanie przystawki i dania głównego. Jedną z konkursowych potraw restauracje przygotują na bazie polskiej wołowiny z Sokołowa.
Jedną z istotnych trudności stojących przed zespołami restauracyjnymi jest fakt, że wszystkie dania przygotowywane są dla grona około 1000 osób. Gotowe dania serwowane będą w wielkim namiocie o powierzchni 5 tys. m2, który na festiwalowy wieczór zamieni się w ogromną restaurację.
Do konkursu w 2015 roku zakwalifikowani zostali:
- A La Carte z Ustki, - Bulaj z Sopotu, - Endorfina z Warszawy, - Galeria Blu z Bielska-Białej, - Hugo z Poznania, - Inspiracja by Kopicki z pomorskiej Przyjaźni, - Kiepura z Krynicy Zdrój, - Le Victoria Brasserie Moderne z Warszawy, - PerMare w Marine Hotel***** z Kołobrzegu, - Poziom 511 ze śląskiego Podzamcza, - Uroczysko Siedmiu Stawów Luxury Hotel z Goli Dzierżoniowskiej (woj. dolnośląskie), - Z57 z Warszawy.
Źródło: NobleNight.pl
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |