Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Wine & Food Noble Night już za miesiąc w...

Aktualności gastronomiczne


Wine & Food Noble Night już za miesiąc w Warszawie


Dodano: 2015-08-17

Drukuj

Wyślij



Restauracja w Uroczysko Siedmiu Stawów Luxury Hotel w Goli Dzierżoniowskiej (fot. uroczysko7stawow.pl)


19 września 2015 roku odbędzie się ósma odsłona prestiżowej kulinarnej imprezy Wine & Food Noble Night. Ten festiwal wykwintnej kuchni i wina organizowany przez Noble Bank i Noble Concierge, już po raz ósmy zaistnieje na polskiej scenie gastronomicznej.

W finale konkursu swoje umiejętności zaprezentuje 12 restauracji z całego kraju. Ich zadaniem będzie przygotowanie przystawki i dania głównego. Jedną z konkursowych potraw restauracje przygotują na bazie polskiej wołowiny  z Sokołowa.

Jedną z istotnych trudności stojących przed zespołami restauracyjnymi jest fakt, że wszystkie dania przygotowywane są dla grona około 1000 osób. Gotowe dania serwowane będą w wielkim namiocie o powierzchni 5 tys. m2, który na festiwalowy wieczór zamieni się w ogromną restaurację.



Do konkursu w 2015 roku zakwalifikowani zostali:

- A La Carte z Ustki,
- Bulaj z Sopotu,
- Endorfina z Warszawy,
- Galeria Blu z Bielska-Białej,
- Hugo z Poznania,
- Inspiracja by Kopicki z pomorskiej Przyjaźni,
- Kiepura z Krynicy Zdrój,
- Le Victoria Brasserie Moderne z Warszawy,
- PerMare w Marine Hotel***** z Kołobrzegu,
- Poziom 511 ze śląskiego Podzamcza,
- Uroczysko Siedmiu Stawów Luxury Hotel z Goli Dzierżoniowskiej (woj. dolnośląskie),
- Z57 z Warszawy.


Źródło: NobleNight.pl


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji