Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Ekipa hotelu Poziom 511 w Ogrodzieńcu wygrała X... | Aktualności hotelarskie z kraju
Ekipa hotelu Poziom 511 w Ogrodzieńcu wygrała X Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny
|
Hotel Poziom 511 w Ogrodzieńcu (fot. poziom511.com)
|
Impreza, która miała miejsce w Studiu Kulinarnym firmy RM Gastro, odbyła się, dzięki staraniom Leszka Makulskiego przy wsparciu Gromady Górali ze Śląska Cieszyńskiego oraz Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Zwycięzcy konkursu uhonorowani zostali między innymi Pucharem Burmistrza Miasta Ustronia – donosi portal PoradnikRestauratora.com.pl
Nagrodzony zestaw potraw obejmował: podwędzany comber jagnięcy ze smażonymi kurkami i bobem z burakami confi i sosem jeżynowym oraz canneloni z musem z bryndzy, jabłkiem, salsą z oscypka i emulsją z pokrzywy.
Kolejne miejsca przypadły: miejsce drugie – ekipa z hotelu Narvil z Serocka - jagnięcina pokrzywa ostropest i deser bryndz morela, miejsce trzecie – zespół hotelu Hilton Garden Inn z Rzeszowa - comber jagnięcy w pistacjach, gratina grzybowa, duszona białą kapusta, pure z fioletowej marchwi oraz mus jabłkowy oraz mus z bryndzy na kukurydzianym ciastku z konfiturą wiśniową, piklowanym jabłkiem i musem herbacianym.
Na starcie stanęli także: Restauracja „Przypraw Dopraw” Warszawa; Hotel „Diament” Zabrze; Junior Team Ołomuniec z Czech; Restauracja Kuźnia Kulturalna Warszawa; Restauracja „Piano” Lublin i Hotel WellnessProVita Kołobrzeg.
Źródło: PoradnikRestauratora.com.pl – 20.08.2015
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |