Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Gwiazdka Michelin w Mazurkas Catering 360 st.

Aktualności gastronomiczne


Gwiazdka Michelin w Mazurkas Catering 360 st.


Dodano: 2015-08-27

Drukuj

Wyślij


Mazurkas Catering 360° rozpoczyna współpracę z Szefem Kuchni Arkadiuszem Zuchmańskim – pierwszym Polakiem, który zdobył Gwiazdkę Michelin.

Od sierpnia br. Arkadiusz Zuchmański i Mazurkas Catering 360° rozpoczynają ścisłą, wyłączną współpracę. Połączenie sił pierwszego Polaka z Gwiazdką Michelin oraz doświadczonego Zespołu Mazurkas Catering 360°, to mieszanka gwarantująca nowe, niepowtarzalne smaki i wysoką jakość.

Arkadiusz Zuchmański zasłynął na francuskim rynku kulinarnym jako szef cateringu Lenôtre - firmy obsługującej największe i najbardziej prestiżowe imprezy w całej Europie. To właśnie Lenôtre było inspiracją dla Prezesa Grupy Mazurkas Andrzeja Bartkowskiego gdy tworzył on Mazurkas Catering 360° – dziś jedną z wiodących firm cateringowych w Polsce. Współpraca z pierwszym Polakiem, który zdobył dla swojej restauracji słynną Gwiazdkę Michelin – Arkadiuszem Zuchmańskim, to kolejny krok w rozwoju Grupy Mazurkas. Obecnie Arkadiusz jest właścicielem Restauracji Apicius w Clermont-Ferrand, będącej uznanym miejscem na kulinarnej mapie Francji, gdzie można skosztować jego autorskich potraw łączących smaki kuchni francuskiej i polskiej.



Pierwszy wspólny projekt to stworzenie i wprowadzenie nowej karty menu Restauracji George Sand. Aspiracją Szefów Kuchni jest menu, w którym dobrze znane smaki będą na nowo odkrywane w zaskakujących połączeniach, a niecodzienne składniki nadadzą potrawom wyrazistego charakteru i sprawią, że Goście będą długo wracać do nich pamięcią. Będzie to możliwe dzięki „kulinarnej burzy mózgów”, która w dniach 8-12 sierpnia będzie miała miejsce w MCC Mazurkas w Ożarowie Mazowieckim.

Kolejne etapy współpracy to poszukiwanie nowych inspiracji kulinarnych i rozszerzanie oferty Mazurkas Catering 360° w oparciu o najlepsze światowe wzorce. A wszystko po to, by oferować polskiej branży MICE innowacyjne smaki i niecodzienne rozwiązania kulinarne – tego na pewno nie zabraknie w nowej ofercie Mazurkas Catering 360° powstałej przy współpracy z jednym z czołowych Szefów Kuchni Francji.


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji