Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Najmłodsi kucharze i kelnerzy sprawdzą się na... | Aktualności gastronomiczne
Najmłodsi kucharze i kelnerzy sprawdzą się na konkursie Kuchnia Polska na Mazowszu 2015
|
Przystawka przygotowana przez uczniów ZZSGiL (fot, zzsgil.edu.pl)
|
Najmłodsi adepci w zawodzie kucharza i kelnera będą mogli sprawdzić swoje umiejętności w trakcie VII Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „Kuchnia Polska na Mazowszu 2015".
Organizatorem VII Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „Kuchnia Polska na Mazowszu 2015” jest Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie ul. Komorska 17/23 oraz firma Stalgast Sp. z.o.o. przy wsparciu i pomocy merytorycznej Szefów Kuchni, Mistrzów Kelnerskich i absolwentów szkoły.
Finał konkursu odbędzie się 20 listopada w siedzibie szkoły w Warszawie.
Konkurs Gastronomiczny składa się z dwóch konkursów: • Konkurs Kulinarny organizowany jest pod patronatem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni według zasad regulaminowych (WACS) World Association of Chefs Societies. • Konkurs Kelnerski organizowany jest pod patronatem Akademii Kelnerskiej Grzegorza Górnika
Celami konkursu są: • kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o polskiej tradycji kulinarnej • doskonalenie umiejętności kulinarnych, rozbudzanie inicjatywy, pomysłowości i kreatywności uczniów szkół gastronomicznych • poszerzenie wiedzy z zakresu obsługi konsumenta • podnoszenie poziomu kształcenia zawodowego oraz nawiązywanie współpracy między szkołami i firmami związanymi z gastronomią • doskonalenie zawodowe i organizacyjne nauczycieli przygotowujących uczniów do konkursów
Szczegółowe informacje zawarte są w Regulaminie Konkursu dostępnego na stronie http://www.zssgil.edu.pl/page/article/375.
Źródło: zssgil.edu.pl
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |