Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Przepisy szefów kuchni hoteli Sofitel w książce...

Aktualności gastronomiczne


Przepisy szefów kuchni hoteli Sofitel w książce „Szczypta luksusu”


Dodano: 2015-10-26

Drukuj

Wyślij


Premiera inspirującego albumu pt. „Szczypta luksusu. Kulinarne Inspiracje” odbyła się 24 września 2015 roku. Książka zawiera najbardziej wyszukane przepisy szefów kuchni z topowych polskich restauracji oraz rodzimych gwiazd i blogerów kulinarnych.

Do współpracy przy jej tworzeniu zaproszeni zostali Maciej Majewski, z Le Victoria Brasserie Moderne z hotelu Sofitel Warsaw Victoria, oraz Jacek Faltyn, do niedawna pracujący w Sofitel Wrocław Old Town. Zaproponowane przez nich dania to m.in. wędzona pierś z kaczki czy przepis na koktajl z Homara. 



Kucharze z wielkim zamiłowaniem stworzyli oryginalne kompozycje inspirowane najnowszymi trendami współczesnej gastronomi. Co więcej, na łamach książki najciekawszymi przepisami podzielili się: Sonia Bohosiewicz, Kasia Zielińska, Ola Mikołajczyk, Monika Mrozowska, Beata Sadowska, Ania Kerth, Paulina Holtz czy Joasia Jabłczyńska.

„Szczypta luksusu” to nie tylko doskonała, inspirująca książka. Kupując album wydany przez ID Media, dostępny w sieci EMPIK i na stronie www.multistore24.pl, dokonuje się wpłaty na rzecz Fundacji SUKCES, która wspiera samotne matki.

Grupa Hotelowa Orbis to największa sieć hoteli w Polsce i w Europie Środkowo-Wschodniej oferująca 19 000 pokoi w ponad 100 obiektach. Orbis jest wyłącznym licencjodawcą marek AccorHotels w 16 krajach, w tym w Bośni i Hercegowinie, Bułgarii, Chorwacji, Czarnogórze, Czechach, Estonii, na Litwie, Łotwie, w Macedonii, Mołdawii, Polsce, Rumunii, Serbii, Słowacji, Słowenii i na Węgrzech. Hotele działają pod markami Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles i ibis budget. Rozpoznawalne na świecie marki gwarantują jakość usług o zróżnicowanym standardzie od luksusowych hoteli 5-gwiazdkowych po ekonomiczne 1-gwiazdkowe.


Źródło: PublicDialog.pl – 23.10.2015


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji