Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Restauracja Morellino w przewodniku Gault&Millau

Aktualności gastronomiczne


Restauracja Morellino w przewodniku Gault&Millau


Dodano: 2015-12-18

Drukuj

Wyślij



Restauracja Morellino hotelu Głęboczek Vine Resort & SPA (fot. hotelepph.pl)


Restauracja Morellino hotelu Głęboczek Vine Resort & SPA, jednego z obiektów zrzeszonych w grupie Polish Prestige Hotels & Resorts, jest laureatem prestiżowego kulinarnego wyróżnienia – otrzymała jedną czapkę słynnego Żółtego Przewodnika Gault&Millau.

Krytyków przewodnika Gault&Millau ujęła kulinarna maestria szefa kuchni restauracji MorellinoMariana Frankowskiego, który do przygotowywania potraw używa przede wszystkim produktów regionalnych i przykłada dużą wagę do prostoty swych dań.



Podniebienia recenzentów podbiły m.in. carpaccio z półgęska – jako wariacja tradycyjnej włoskiej potrawy, a także sandacz z Pojezierza Brodnickiego i wiejska kaczka. Uwadze recenzentów nie umknęło też znakomite wino z własnej piwnicy restauracji Morellino. Na całokształt oceny wpływ miał też elegancki wystrój wnętrza hotelowej restauracji – w bieli, z dodatkiem jasnego drewna, z przestronnym tarasem z widokiem na jezioro Forbin.

Przewodnik Gault&Millau to jeden z najbardziej wpływowych francuskich przewodników kulinarnych, założony w 1972 r. przez krytyków kulinarnych Henriego Gaulta i Christiana Millau. Kryteria oceny wg przewodnika Gault&Millau wpisują się w ideę tzw. nouvelle cuisine (nowoczesnej kuchni), przykładającej wagę m.in. do dbałości o przygotowywanie potraw i jakości użytych produktów.

Więcej informacji na: www.gleboczek.pl

Polish Prestige Hotels & Resorts to fundacja, zrzeszająca kilkadziesiąt hoteli i obiektów hotelowych z całej Polski. Przynależność do grupy PPH&R to gwarancja wysokiego standardu, bogactwa wyposażenia, wyjątkowej atmosfery oraz najwyższej jakości świadczonych usług.


Źródło: FeniksMedia.pl – 16.12.2015


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji