Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Podkarpackie: Zamek w Dubiecku przyjmie gości...

Aktualności gastronomiczne


Podkarpackie: Zamek w Dubiecku przyjmie gości Festiwalu Kuchni Dworskiej


Dodano: 2016-03-03

Drukuj

Wyślij



Festiwal Kuchni Dworskiej w Dubiecku (fot. zamek.dubiecko.com)


Fundacja Klubu Szefów Kuchni – Waldemar Hołówka & Janusz Pyra organizuje w dniu 12 marca 2016 drugą odsłonę Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej im. Hanny Szymanderskiej. Impreza odbędzie się na Zamku w Dubiecku położonym w województwie podkarpackim, w powiecie przemyskim nad rzeką San.

Festiwal ma na celu szeroko pojętą edukację dotyczącą początków kuchni polskiej  wywodzącej się z kuchni myśliwskiej, która głównie miała miejsce na dworach, pałacach czy w zamkach oraz powrót do tradycji i wykwintności dań szlachecko – magnackich ściśle związanych z tradycjami kuchni myśliwskiej.



W programie imprezy znajdują się:

- „Jarmark Wielkanocny”– stoiska regionalne, wyroby i rękodzieło związane z Wielkanocą, wystawa trofeów myśliwskich, degustacje wyrobów z dziczyzny i nalewek;
- Pokazy kulinarne kuchni myśliwskiej – Live cooking w wykonaniu zawodowych kucharzy, kulinarne fireshow w wykonaniu Mirka Drewniaka, degustacje;
- Kulinarne warsztaty dla dzieci;
- Konkurs Kulinarny dla Szkół Gastronomicznych;
- Konkurs Kulinarny dla profesjonalistów pn. „Kuchnia dworska z historią w tle „Wielkie łowy” (przekąska i danie główne – gruby zwierz – schab z dzika).

Organizatorami Konkursu Kulinarnego dla Profesjonalistów są:
- Zamek Dubiecko –Michalina & Bogusław Kołcz, i
- Fundacja Klubu Szefów Kuchni – Waldemar Hołówka & Janusz Pyr
Konkurs jest nominowany do półfinału w Kulinarnym Pucharze Polski 2016.


Źródło: Zamek.Dubiecko.com


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji