Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Marcin Socha – nowy szef kuchni...

Aktualności hotelarskie z kraju


Marcin Socha – nowy szef kuchni andel’s by Vienna House Cracow


Dodano: 2016-03-11

Drukuj

Wyślij



Marcin Socha, nowy szef kuchni andel’s by Vienna House Cracow (fot. © Vienna House)


Bycie kucharzem to dla niego nie tylko zawód, ale również pasja i sposób na życie. W swoją pracę wkłada całą swoją energię, a inspiracje czerpie z literatury fachowej oraz internetu. Marcin Socha – nowy szef kuchni krakowskiego hotelu andel’s.

Od 1 marca 2016 r. jako szef kuchni andel’s by Vienna House Marcin Socha jest odpowiedzialny za gastronomię w obrębie oferty śniadaniowej, restauracyjnej oraz cateringu konferencyjnego.


 
Jako szef kuchni będę kładł nacisk na wykorzystanie lokalnych składników, których w Małopolsce nie brakuje. Jest tu aż 164 zarejestrowanych, tradycyjnych produktów. Wraz z moim zespołem będę dążył do perfekcji kreowanej przez nas kuchni, aby zaskakiwać i zaspakajać głód naszych gości w wyrafinowany sposób” – podkreśla Marcin Socha.
 
Marcin Socha (35 l.) od najmłodszych lat konsekwentnie dążył do bycia kucharzem. Ukończył Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 im. Odona Bujwida w Krakowie, szkołę gastronomiczną z wielkimi tradycjami, jako kucharz i technik technologii żywienia. Z myślą o kierowaniu zespołem zdobył również dyplom licencjacki w zakresie marketingu i zarządzania organizacjami.
 
W swojej karierze zawodowej przeszedł wszystkie szczeble kuchennej hierarchii, co pozwoliło mu dokładnie poznać pracę kuchni. Zaczynał jako kucharz w Restauracji Mexicana w Krakowie w 2002 r. Następnie w ciągu 8 lat pracy w restauracji Farina awansował od stanowiska kucharza do szefa kuchni. Przygodę z hotelarstwem rozpoczął w 2014 r. jako pierwszy kucharz, a następnie zastępca szefa kuchni w krakowskim Hotel Park Inn by Radisson. W 2015 r. został zastępcą szefa kuchni w andel’s by Vienna House Cracow.

Swoją pasją do gotowania zaraża również innych - prowadzi warsztaty kulinarne dla najmłodszych, jest jurorem w konkursach kulinarnych dla młodzieży oraz aktywnie działa w Stowarzyszeniu Małopolskich Kucharzy i Cukierników, w którym od maja 2015 roku piastuje stanowisko wiceprezesa.

W swojej pracy kieruje się maksymą swojego kulinarnego mentora Gordona Ramsaya: „ Kuchnia to ciężkie środowisko, kształtuje wyjątkowe charaktery”. Najważniejsze w pracy kucharza jest według Sochy zdyscyplinowanie, pokora oraz zaangażowanie, gdyż o opinii gości decyduje każdy szczegółów.
           
andel’s by Vienna House Cracow
andel’s by Vienna House Cracow to jeden z 4 obiektów tej marki w Europie oraz jeden z 5 hoteli sieci Vienna House w Polsce. Tutaj ton zawsze nadają: design, styl i nowoczesność. Oryginalny wystrój wnętrz został zaprojektowany przez brytyjski duet Jestico+Whiles. Wyróżniają go czyste formy, ekspresyjne kolory i dużo światła. Hotel zlokalizowany jest w samym sercu Krakowa, tuż przy Dworcu Głównym, 5 minut od Starego Miasta. Oferuje 159 pokoi i apartamentów, relaks w centrum spa i fitness oraz restauracji delight i modnym Oscar’s Bar. Jest laureatem wielu nagród – m.in. został uznany za najmodniejszy hotel w Polsce przez użytkowników portalu TripAdvisor.
                    
Vienna House
Największa austriacka grupa hotelowa – od 2016 roku pod wspólną marką „Vienna House” – posiada i zarządza indywidualnymi hotelami miejskimi oraz resortami, designerskimi obiektami andel's by Vienna House, tętniącymi życiem hotelami koncepcyjnymi angelo by Vienna House, jak również stawiającymi na naturalność Vienna House Easy. Firma zatrudnia obecnie 2200 pracowników w dziesięciu krajach: od Francji po Rosję, od Polski po Austrię. Hotele znajdują się m.in. w Berlinie, Bratysławie, Bukareszcie, Coburgu, Karlsbadzie, Krakowie, Łodzi, Monachium, Neckarsulm, Trewirze, Paryżu i Pradze. W Polsce do sieci należy 5 obiektów: andel’s by Vienna House Lodz, andel’s by Vienna House Cracow, angelo by Vienna House Katowice, Vienna House Easy Chopin Cracow oraz Vienna House Amber Baltic Miedzyzdroje.


Źródło: ViennaHouse.com
 


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji