|
Dariusz Struciński
|
Szef kuchni Hotelu Anders, Dariusz Struciński, znalazł się wśród 21.
osób z Warmii i Mazur wyróżnionych za wybitne osiągnięcia w roku 2015.
Marszałek województwa warmińsko-mazurskiego Gustaw Marek Brzezin przyznał laur
„Najlepszym z Najlepszych” osobom, firmom i instytucjom z Warmii i Mazur,
których działania zostały docenione i dostrzeżonew Polsce i na świecie.
XIII Gala „Najlepszym z
Najlepszych” obyła się 31. marca 2016 w Filharmonii Warmińsko-Mazurskiej w
Olsztynie. Nagrody przyznano w 7. kategoriach: sport, kultura-sztuka-muzyka,
edukacja, przełamywanie barier, produkcja żywności i sztuka kulinarna,
turystyka oraz innowacje i rozwój. Wśród osób i instytucji uhonorowanych laurem
„Najlepszym z Najlepszych” znaleźli się także, m.in. Joanna Jędrzyjczyk
(zawodniczka MMA), Krzysztof Hołowczyc (kierowca rajdowy), Włodzimierz
Kowalewski (autor powieści, na podstawie której powstał film „Ekscentrycy,
czyli po słonecznej stronie ulicy”), dr n. med. Tomasz Waśniewski (ordynator
Oddziału Ginekologiczno-Położniczego oraz Oddziału Ginekologii Onkologicznej w Wojewódzkim
Szpitalu Specjalistycznym w Olsztynie), Studio Form Architektonicznych PANTEL
(autor projektu terminala Portu Lotniczego Olsztyn Mazury w Szymanach) czy
ZORTRAX S.A. (leader pionierskich działań na światowym rynku drukarek 3D).
O kunszcie sztuki kulinarnej
Hotelu Anders świadczy nie tylko uznanie w postaci nagród, ale także i przede
wszystkim opinie Gości, z którymi można zapoznać się w serwisach typu
TripAdvisor czy HolidayCheck. Wyśmienita kuchnia, znakomite jedzenie, medal za
posiłki – to tylko niektóre z nich. W okresie wiosenno-letnim największą
popularnością wśród grup biznesowych cieszą się kolacje grillowo-ogniskowe z
widokiem na jezioro oraz z muzyką szantową w tle. Lunch na tarasie z widokiem
na jezioro czy uroczysta kolacja serwowana do stołu z odpowiednią oprawą to
atuty Hotelu Anders od lat dostrzegane nie tylko przez Gości biznesowych.
Nagrody dla Restauracji Pałacowej
Hotelu Anders w ostatnim czasie:
• Poland
100 Best Restaurants Awards – Grand Award 2013, 2014, 2015 „Trzy Widelce”
(najlepsza możliwa ocena)
• Szef
Kuchni Roku 2015 (Region Północny) – nagroda dla Dariusza Strucińskiego, szefa
kuchni Hotelu Anders
• Najlepszym
Z Najlepszych 2016 – nagroda dla Dariusza Strucińskiego, szefa kuchni Hotelu
Anders
• Gault
& Millau 2014, 2015 / Jedna Czapa Kucharska
Hotel**** Anders w Starych
Jabłonkach to obiekt konferencyjny na Mazurach, organizujący niepowtarzalne
eventy dla biznesu. Hasło hotelu "Naturalnie na Mazurach” odnajduje wyraz
w proekologicznej filozofii miejsca, cudownej przestrzeni, rozbudowanej bazie
rekreacyjnej, regionalnej kuchni. Hotel Anders z racji swego położenia
specjalizuje się w atrakcjach typu outdoor, m.in.: spływy kajakowe, rejsy
statkiem, gry terenowe, olimpiady sportowe. Wyróżnikiem hotelu są zielone konferencje
dla firm – oferta spotkań społecznie odpowiedzialnych w zakresie ochrony
środowiska. Hotel posiada 6 sal konferencyjnych, w tym największą o powierzchni
420 m2. Więcej na stronie HotelAnders.pl
Źródło: HotelAnders.pl –
05.04.2016
|