Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Szefowie kuchni Heritage Hotels Poland... | Aktualności gastronomiczne
Szefowie kuchni Heritage Hotels Poland rywalizowali w konkursie kulinarnym
|
Konkurs Kulinarny Heritage Hotels Poland (fot. heritagehotels.pl)
|
Hotelowa sieć Heritage Hotels Poland zorganizowała pierwszy konkurs kulinarny dla szefów kuchni, obiektów w niej zrzeszonych. Impreza odbyła się w dniach 20-21 marca 2016 roku, w trakcie III Zjazdu Heritage Hotels Poland – poinformowała strona internetowa HeritageHotels.pl
Wydarzenie miało miejsce w Hotelu Bristol Busko ART & Medical SPA, a kulinarne kreacje oceniało jury profesjonalistów i Jury Fundatorów.
Konkurs składał się z dwóch części: - „Polskie tapas” - konkursu zakąsek do polskich wódek, który sponsorował właściciel marki „Wódka Sieraków”. - „Polska rybami stoi” - konkursu dań z ryb słodkowodnych.
Wyniki konkursu przedstawiają się następująco: - „Polskie tapas” - 1 miejsce – Janusz Fic, Hotel Dwór Sieraków; 2 miejsce – Jacek Kulik, Hotel Dwór Kombornia; 3 miejsce - Mariusz Kotkowski, Hotel Bristol Busko ART & Medical SPA - „Polska rybami stoi” - 1 miejsce - Damian Szymański, Hotel Zamek Lubliniec; 2 miejsce - Marcin Ferfecki, Hotel Dwór Prezydencki; 3 miejsce - Mariusz Kotkowski, Hotel Bristol Busko ART & Medical SPA
Wyróżnienia dodatkowe: - Najlepsze połączenie zakąsek i wódki - Janusz Fic, Hotel Dwór Sieraków; - Najlepsza przekąska do wódki Dwór Sieraków Superior - Mariusz Kotkowski, Hotel Bristol Busko ART & Medical SPA; - Najlepsza przekąska do wódki Dwór Sieraków z pieprzem - Mariusz Kotkowski, Hotel Bristol Busko ART & Medical SPA; - Najlepsza przekąska do wódki Dwór Sieraków z beczki - Agnieszka Kukin Hotel Villa Elise - Najlepsza przekąska do wódki Dwór Sieraków z czarnego bzu - Janusz Fic, Hotel Dwór Sieraków - Nagroda dodatkowa – Najlepsze połączenie zakąski i wódki Dwór Sieraków z pieprzem - Damian Szymański, Hotel Zamek Lubliniec.
Źródło: HeritageHotels.pl
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |