Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Kołobrzeg: Wyłoniono Mistrzów Wiedzy Hotelarskiej... | Aktualności hotelarskie z kraju
Kołobrzeg: Wyłoniono Mistrzów Wiedzy Hotelarskiej 2016
|
Laureaci Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej (fot. msport.gov.pl)
|
W dniach 11-14 kwietnia 2016 w Kołobrzegu odbył się VIII finał Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej organizowanej przez Wyższą Szkołę Gospodarki w Bydgoszczy oraz Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu. Zadanie zostało zrealizowane na zlecenie Ministerstwa Sportu i Turystyki. Pierwszy etap zmagań polegał na rozwiązaniu testu teoretycznego z wiedzy hotelarskiej, drugi - sprawdzał umiejętności praktyczne uczestników w zakresie obsługi gościa w recepcji i obsługi konsumenta w restauracji – informuje strona internetowa Ministerstwa Sportu i Turystyki
Do VIII edycji Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej (OWH) etapu centralnego zostało zakwalifikowanych 30 uczniów z najlepszymi wynikami z 300 szkół o profilu hotelarskim kształcących w zakresie zawodu technik hotelarstwa z całej Polski. Oprócz uczniów gościliśmy także ich opiekunów, członków komitetu głównego, członków komitetu organizacyjnego oraz zaproszonych gości.
W związku z tym, że temat przewodni olimpiady nawiązywał do historii hotelarstwa uroczysta kolacja ostatniego dnia rozgrywek została zaplanowana w zabytkowym pałacu myśliwskim w Słonowicach.
Olimpiada została objęta patronatem honorowym Ministra Sportu i Turystyki oraz Ministra Edukacji Narodowej.
W 2016 roku Mistrzowie Wiedzy Hotelarskiej to następujące osoby:
Agnieszka Gwit z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. J. Iwaszkiewicza w Bydgoszczy (wynik 159,57 punktów) opiekun Sebastian Wagner
Nicol Wojtasz z Zespołu Szkół nr 3 im. Prof. dr. Felicjana Cieszkowskiego-Dembińskiego w Międzychodzie (wynik 149,80 punktów), opiekun Dariusz Kozłowski
Aneta Walorczyk z Zespołu Szkół nr 3 im. Prof. dr. Felicjana Cieszkowskiego-Dembińskiego w Międzychodzie (wynik 149,23 punktów), opiekun Dariusz Kozłowski
Źródło: MSport.Gov.pl – 15.04.2016
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |