Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Dawid Lasek nowym podsekretarzem stanu w...

Aktualności hotelarskie z kraju


Dawid Lasek nowym podsekretarzem stanu w Ministerstwie Sportu i Turystyki


Dodano: 2016-04-27

Drukuj

Wyślij



Dawid Lasek (fot. msport.gov.pl)


Informujemy, że Pan Dawid Lasek od 26.04.2016 roku pełni funkcję podsekretarza stanu w Ministerstwie Sportu i Turystyki. Jesteśmy przekonani, że jego pasja, zaangażowanie a przede wszystkim wieloletnie doświadczenie zaowocują sukcesami w obszarze zarządzania turystyką w Polsce – głosi komunikat Ministerstwa Sportu i Turystyki  

Przede wszystkim chcę zintegrować środowisko branży turystycznej. Powiązać turystykę ściśle z gospodarką, a to oznacza także działania intersektorowe. Kluczowe będzie też dla mnie przedstawianie Polski, jako regionu z bogatą kulturą, historią, piękną naturą. Jako obszaru pomiędzy Bałtykiem a Karpatami” – powiedział Dawid Lasek.



Nowy podsekretarz stanu podkreślił także, że ważną kwestią będzie budowanie Polski jako domu marek. Tymi markami mają być właśnie regiony. Pomoże w tym wieloletnie doświadczenie, jakie Dawid Lasek zdobywał w tym zakresie na arenie międzynarodowej.

To jest bardzo dobry czas dla Polski. Musimy go wykorzystać. Przygotować odpowiednie pakiety i produkty turystyczne. Zdobyć uznanie zagranicznych klientów premium. Dlatego będziemy łączyć działania, tak by zaktywizować Lokalne Organizacje Turystyczne.”- dodał Lasek.

Dawid Lasek ukończył Uniwersytet Jagielloński, na wydziałach Prawa i Administracji oraz Zarządzania i Komunikacji Społecznej. Był sekretarzem naukowym polsko – francuskiego studium europeistyki, Uniwersytet Paris 13, IUT de Saint Denis. Od 2001 roku w karierze zawodowej główne miejsce zajął Euroregion Karpacki. Tam między innymi pełnił funkcję kierownika programów transgranicznych, a od 2007 roku funkcję wiceprezesa. Ma bogate doświadczenie we współpracy ze Szwajcarami, gdzie w ramach programu szwajcarskiego opracowywał i wprowadzał markę karpacką „Carpathia”. Był także członkiem zespołu ds. turystyki zrównoważonej Konwencji Karpackiej. W latach 2006-2007 pełnił funkcję dyrektora departamentu współpracy regionalnej w Ministerstwie Rozwoju Regionalnego.

Posługuje się pięcioma językami obcymi: angielskim, francuskim, rosyjskim, słowackim oraz ukraińskim.


Źródło: MSport.Gov.pl – 26.04.2016


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji