Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Poznaliśmy uczestników konkursu Wielkopolski... | Aktualności gastronomiczne
Poznaliśmy uczestników konkursu Wielkopolski Kucharz Roku
|
|
III edycja Wielkopolskiego Kucharza Roku odbędzie się w dniu 10 czerwca w Hotel HP Park w Poznaniu. Konkurs poświęcony pamięci szefa kuchni Rafała Jelewskiego, związanego z Hotelem HP Park w Poznaniu, ma na celu kultywowanie kulinarnych tradycji Wielkopolski – pisze portal PoradnikRestauratora.com.pl
W tegorocznym konkursie przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem trzech obowiązkowych składników: wieprzowiny złotnickiej (dowolny element), piwa Lech Pils oraz boczniaków, decydować będzie o palmie pierwszeństwa przyznanej jednemu z rywalizujących uczestników kulinarnych zawodów.
O tym kto zdobędzie tytuł Wielkopolskiego Kucharza Roku 2016 i Puchar Prezydenta Miasta Poznania oraz staże w kuchniach lokali gastronomicznych, w tym m.in. staż w pięciogwiazdkowym hotelu w Dubaju czy w restauracji u aktualnego Top Chef'a! oraz nominację do półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2016, zadecyduje jury pod przewodnictwem szefa kuchni Blow Up Hall 5050 Tomasza Purola.
W konkursie udział wezmą:
1. Marcin Trzciński - Enjoy Restaurant - Poznań 2. Paweł Salamon - Smolarnia Hotel & Restaurant -Trzcianka 3. Jakub Walczak Resaturacja Bazar 1838 - Poznań 4. Michał Seyda - Restauracja BulwaR- Stary Rynek Poznań 5. Dariusz Przepiórka - Pałac Tłokinia 6. Dawid Feist- Resaturacja Cucina 88 -Poznań 7. Piotr Wojtczak - Pałac w Orli 8. Jarosław Kin - Restauracja "U Rzeźników"- Poznań 9. Maciej Świerzy - Restauracja Lumiere Baranowo 10. Filip Pietrzyński - Restauracja Toga - Poznań 11. Mateusz Trocha - Hotel Olsza - Przykona 12. Maciej Winkler - Restauracja Rycerska - Poznań
Zawodnik rezerwowy: 1. Piotr Ostrowski - Hotel Pałac w Pakosławiu.
Źródło: PoradnikRestauratora.com.pl – 18.05.2016
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |