Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Poznaliśmy uczestników konkursu Wielkopolski...

Aktualności gastronomiczne


Poznaliśmy uczestników konkursu Wielkopolski Kucharz Roku


Dodano: 2016-05-19

Drukuj

Wyślij


III edycja Wielkopolskiego Kucharza Roku odbędzie się w dniu 10 czerwca w Hotel HP Park w Poznaniu. Konkurs poświęcony pamięci szefa kuchni Rafała Jelewskiego, związanego z Hotelem HP Park w Poznaniu, ma na celu kultywowanie kulinarnych tradycji Wielkopolski – pisze portal PoradnikRestauratora.com.pl

W tegorocznym konkursie przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem trzech obowiązkowych składników: wieprzowiny złotnickiej (dowolny element), piwa Lech Pils oraz boczniaków, decydować będzie o palmie pierwszeństwa przyznanej jednemu z rywalizujących uczestników kulinarnych zawodów.



O tym kto zdobędzie tytuł Wielkopolskiego Kucharza Roku 2016 i Puchar Prezydenta Miasta Poznania oraz staże w kuchniach lokali gastronomicznych, w tym m.in. staż w pięciogwiazdkowym hotelu  w Dubaju czy w restauracji u aktualnego Top Chef'a! oraz nominację do półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2016, zadecyduje jury pod przewodnictwem szefa kuchni Blow Up Hall 5050 Tomasza Purola.

W konkursie udział wezmą:

1. Marcin Trzciński - Enjoy Restaurant - Poznań
2. Paweł Salamon - Smolarnia Hotel & Restaurant -Trzcianka
3. Jakub Walczak Resaturacja Bazar 1838 - Poznań
4. Michał Seyda - Restauracja BulwaR- Stary Rynek Poznań
5. Dariusz Przepiórka - Pałac Tłokinia
6. Dawid Feist- Resaturacja Cucina 88 -Poznań
7. Piotr Wojtczak - Pałac w Orli
8. Jarosław Kin - Restauracja "U Rzeźników"- Poznań
9. Maciej Świerzy - Restauracja Lumiere Baranowo
10. Filip Pietrzyński - Restauracja Toga - Poznań
11. Mateusz Trocha - Hotel Olsza - Przykona
12. Maciej Winkler - Restauracja Rycerska - Poznań

Zawodnik rezerwowy:
1. Piotr Ostrowski - Hotel Pałac w Pakosławiu.


Źródło: PoradnikRestauratora.com.pl – 18.05.2016


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji