Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Zabłocie wita lato – kolacja na cztery ręce...

Aktualności gastronomiczne


Zabłocie wita lato – kolacja na cztery ręce w Studiu Twój Kucharz


Dodano: 2016-06-17

Drukuj

Wyślij


Kolacja „ Powitanie lata – łąka i las” odbędzie się 24.06.2016 w Studiu Twój Kucharz na Zabłociu, gdzie cenieni krakowscy szefowie kuchni, Bartłomiej Płócienniak i Miłosz Kowalski zaprezentują menu, złożone z 11 dań, inspirowane tradycyjną kuchnią polską, przedstawioną w nowych, zaskakujących odsłonach.
 
Na gości czeka prawdziwy rozkwit letnich smaków i aromatów. Podczas kolacji będą mogli spróbować aż 11 dań, bazujących na sezonowych produktach od zaprzyjaźnionych dostawców, hołdujących nurtowi slow food. W menu znajdą się m.in. pstrąg ojcowski podany z asyście zielonych mirabelek, nerki jagnięce serwowane z bobem, miętą i arcydzięglem, czy policzki wołowe w sosie z czerwonego wina i czereśni.



Gospodarzem wieczoru będzie Bartłomiej Płócienniak, uczestnik najpopularniejszego programu kulinarnego dla profesjonalnych kucharzy -  IV edycji Top Chef Polska, szef kuchni, kreator smaku, pomysłodawca i założyciel projektu „Twój kucharz”, które łączy w sobie przestrzeń restauracyjną, warsztatową i prezentacyjną. Autorskie menu szefa kuchni zmienia się co tydzień i jest komponowane z produktów sezonowych dostarczanych przez zaprzyjaźnionych dostawców regionalnych.
 

Specjalnie na to wydarzenie do współpracy zaproszono Miłosza Kowalskiego, finalistę światowej klasy konkursu Salone Culinare w Birmingham, uczestnika prestiżowego programu Iron Chef UK, obecnie szefa kuchni w Hilton Garden Inn Kraków Airport. Jest on także współautorem książki „Anglia – kucharska rzeczywistość”. Z powodzeniem promuje polską kuchnię i produkty za granicą, w grudniu gościł w Watykanie gotując dla Papieża Franciszka.

Doskonałym uzupełnieniem starannie dobranego menu będzie degustacja win od lokalnych producentów oraz cydrów i polskich serów zagrodowych, rekomendowanych przez promotora kulinarnego - Bartosza Wilczyńskiego.

Kolacja odbędzie się 24.06.2016 o godzinie 18:30 w Studiu Twój Kucharz na ulicy Ślusarskiej 3 w Krakowie.

Bilety w cenie 390 zł do nabycia w Studiu Twój Kucharz, studio@twojkucharz.pl (liczba miejsca ograniczona).


Źródło: KrakowAirportHotel.pl – 15.06.2016
 


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji