Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Kolacja z widokiem na góry

Aktualności gastronomiczne


Kolacja z widokiem na góry


Dodano: 2016-11-02

Drukuj

Wyślij



Dinner with a view - Krynica (fot. dinnerwihaview.com.pl)


Na powitanie jesieni, w pierwszą sobotę października na polanie przed Hotelem SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój odbyła się plenerowa kolacja z cyklu Dinner with a view - Góry. Kwintesencją wieczoru był widok na Jaworzynę Krynicką i dania serwowane prosto z... ognia.

Ten unikatowy, lecz fascynujący sposób gotowania zaproponowała Malika, szefowa kuchni i właścicielka restauracji Malika w Gdyni, zapraszając do współpracy Szwedkę Fię Gulliksson (szefową kuchni i działaczkę Food in Action) oraz Janusza Myjaka – szefa kuchni restauracji Szósty Zmysł w Hotelu SPA Dr Irena Eris w Krynicy-Zdroju i jednocześnie gospodarza całego wydarzenia.



Przy stylowo zaaranżowanym stole, ustawionym na świeżym powietrzu, zasiadło około 60 osób, którym serwowano dania z produktów charakterystycznych dla regionu Beskidu Śląskiego (jak jagnięcina i sery w mleka owczego, ryby słodkowodne, grzyby, owoce), a przygotowane różnymi technikami związanymi z żywym ogniem.

Na stole pojawiło się 11 dań w tym m.in. moskole z bryndzą upieczone na blasze, pstrąg w trzech odsłonach (surowy, marynowany i pieczony), jesiotr z chrzanem, agrestem i porem zapieczony w żarze, bulion jagnięcy z kaszą jaglaną, grzybami i kapustą kiszoną ugotowany w kociołku czy śliwka z kruszonką, topinamburem, malina, arcydzięglem i jarzębiakiem. A każde danie dopełniało wyborne wino z Dolio Vini doskonale dobrane smakiem da każdego dania, kolację zaś uwieńczyła filiżanka kawy Nespresso i owacja na stojąco dla twórców wieczoru. Wieczoru pełnego magii i niezwykłych smaków, przy jednoczesnej prostocie przygotowania dań, co oddaje po części poniższa galeria zdjęć.

Nie pozostaje zatem nic innego, jak wyczekiwać kolejnego tego rodzaju wydarzenia w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój.
Poczuj atmosferę tamtego wieczoru: ZOBACZ FILM


Źródło: DrIrenaErisSpa.com


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji