Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Sukces nietypowej promocji nowego menu...

Aktualności gastronomiczne


Sukces nietypowej promocji nowego menu Restauracji Cesarskiej w Chorzowie


Dodano: 2016-11-03

Drukuj

Wyślij



Restauracja Cesarska w Chorzowie (Hotel Diament Arsenal Palace)


Restauracja Cesarska, zlokalizowana w budynku Hotelu Diament Arsenal Palace w Chorzowie, podsumowała jesienną promocję nowej karty dań. Podczas siedmiodniowej akcji każdy klient sam decydował o tym, ile zapłaci za zjedzony posiłek. Ta, wciąż oryginalna w branży formuła promocji, przyniosła interesujący rezultat. – Dla klientów najważniejsza jest jakość zamówienia, a goście restauracji w większości oferowali ceny zbliżone do cen z menu – podsumowują organizatorzy akcji.

Restauracja Cesarska funkcjonowała wcześniej jako miejsce dedykowane gościom Hotelu Diament Arsenal Palace (ul. Paderewskiego 35, Chorzów). W październiku lokal zmienił nazwę, kartę dań i tryb funkcjonowania, przekształcając się z typowo hotelowej, na ogólnodostępną restaurację. W pierwszym tygodniu działania, Restauracja Cesarska zorganizowała niecodzienną promocję. Każdy odwiedzający mógł zamówić dowolną potrawę z karty i zapłacić za danie wedle własnego uznania. Akcja promocyjna trwała siedem dni, a jej cel – zainteresowanie ofertą restauracji gości spoza hotelu, został osiągnięty. Podczas promocji, klienci w zdecydowanej większości proponowali ceny zbliżone do tych, które na co dzień oferuje restauracja.



Październikowy eksperyment gastronomiczny oparliśmy przede wszystkim na zaufaniu do klientów, którzy mieli wycenić realną wartość potraw na podstawie własnych doznań smakowych i estetycznych. Otrzymaliśmy bardzo wiele pozytywnych opinii, podziękowań i konstruktywnych sugestii, które wdrożymy w życie – podsumowuje Mateusz Piasny, manager Restauracji Cesarskiej w Chorzowie.

Według danych Eurostatu, Polacy częściej wychodzą do restauracji i coraz częściej gotowi są przeznaczyć na ten cel więcej środków z domowego budżetu. Coraz istotniejsza staje się dla nich jakość zamawianego jedzenia. Klienci nie boją się płacić więcej za dobrą i zdrową kuchnię. Niebagatelne znaczenie ma także strategia i pomysłowość restauratorów na przyciągnięcie klienta. Im ciekawsza promocja, tym większe zainteresowanie wśród potencjalnych klientów.

W nowym, promowanym za pośrednictwem nietypowej akcji, menu Restauracji Cesarskiej znalazły się takie pozycje kulinarne jak m.in. zupa rakowa z winem i tymiankiem, polędwiczka wieprzowa w sosie dijon, małże św. Jakuba duszone w białym winie czy cytrynowe papardele z akcentem pieczonego sandacza. W Restauracji Cesarskiej można teraz także spróbować najlepszych dań kuchni regionalnej, takich jak m.in. żur śląski, rolada, hekele i szpajza.  Jak deklaruje manager lokalu, sukces akcji przesądził o tym, że ta i podobne niestandardowe formy promocji, będą podejmowane cyklicznie.

***
Informacje o sieci Hotele Diament


Hotele Diament S.A. są największą siecią hotelarską na południu Polski. Ta, dynamicznie rozwijająca się spółka, posiada blisko 20 letnie doświadczenie i działa wyłącznie w oparciu o polski kapitał. Atutem sieci jest między innymi jakość świadczonych usług oraz umiejscowienie hoteli. Tworzy ją aktualnie 14 obiektów o standardzie czterech i trzech gwiazdek, zlokalizowanych w sześciu liczących się ośrodkach gospodarczych: Chorzowie, Gliwicach, Katowicach, Siemianowicach Śląskich, Wrocławiu i Zabrzu oraz typowo wypoczynkowym ośrodku górskim – Ustroniu.

Sieć oferuje gościom ponad 2000 miejsc noclegowych w blisko 1000 pokojach, prawie 3000 m2 powierzchni profesjonalnie wyposażonych sal konferencyjnych i pełną obsługę gastronomiczną.

Z usług sieci Hotele Diament miesięcznie korzysta ponad 25 000 osób.
Po więcej informacji zapraszamy do odwiedzenia www.hotelediament.pl
Facebook: www.facebook.com/HoteleDiament
Blog: www.hotelediament.pl/blog
Facebook Restauracji Cesarskiej: https://www.facebook.com/RestauracjaCesarska/?fref=ts


Źródło: ImagoPR.pl – 02.11.2016


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji