Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Jesienny bukiet smaków i opowieści o winie... | Aktualności gastronomiczne
Jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira Chrzczonowicza
|
Sławomir Chrzczonowicz (fot. hotelediament.pl)
|
Spotkanie ze znanym ekspertem, autorem przewodników winiarskich i przedstawicielem Stowarzyszenie Sommelierów Polskich Sławomirem Chrzczonowiczem, połączone z degustacją kuchennych przysmaków i specjalnie dobranych win – w czwartek, 10 listopada, o godz. 18:00 Restauracja Cesarska w Chorzowie zaprasza zarówno znawców wina, jak i osoby pragnące poznać tajniki winiarstwa.
Spotkanie pod hasłem „Kuchnia i wino. Jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira Chrzczonowicza” będzie okazją do spróbowania win takich jak: Moulin de Gassac Sauvignon, Riesling Classic Bestheim czy Hunky Dory. Będzie można także kosztować wybornego, jesiennego menu Restauracji Cesarskiej, w którym znajdą się m.in. kaczka kładziona na pieczonych plastrach jabłek w majeranku, dzwonko labraksa z bekonowym torcikiem ziemniaczanym, czy pomarańczowo – tymiankowy krem brûlée. Spotkanie z ekspertem jest związane z wprowadzeniem nowej oferty win w Hotelach Diament.
Rezerwacja stolików: Restauracja Cesarska, Hotel Diament Arsenal Palace, ul. Paderewskiego 35, Chorzów, tel. 32 606 84 84 Zapraszamy!
Sprawdź pełne menu: http://www.hotelediament.pl/wpcontent/uploads/2016/11/Oferta_Kuchnia_Wino_Restauracja-Cesarska.pdf
Źródło: HoteleDiament.pl
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |