Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Nowy rok i nowe menu restauracji Hilton Garden...

Aktualności gastronomiczne


Nowy rok i nowe menu restauracji Hilton Garden Inn Kraków Airport


Dodano: 2017-01-17

Drukuj

Wyślij



Restauracja w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport


Krakowski hotel lotniskowy Hilton Garden Inn Kraków Airport wprowadził nowe, zimowe menu. Aromatyczne i rozgrzewające dania przygotowane z najlepszych lokalnych składników, starannie wyselekcjonowane wina i polska dziczyzna oraz ptactwo. To wszystko można znaleźć w nowej karcie - dostępnej w hotelu od początku stycznia.


 

Miłosz Kowalski jak zwykle zaskakuje, w swojej kuchni lubi eksperymentować i ryzykować, zestawiając ze sobą przeciwstawne smaki. W menu znajdą się dania tradycyjnej polskiej kuchni, ale również potrawy inspirowane francuską gastronomią. Na szczególną uwagę zasługują plastry polędwicy z jelenia podane z polskim Niedźwiednikiem i gorzką czekoladą oraz perliczka duxelle w sosie pomarańczowym, podana w asyście dyni i karmelizowanej cykorii. Nietypowymi połączeniami smakowymi mogą zaskakiwać także desery, wśród których królują polskie owoce. Szef kuchni poleca dyniową panna cottę, przygotowaną z dodatkiem miodu, chrzanu, kukurydzy i rozmarynu. Nie zabraknie też propozycji dla fanów klasyki, począwszy od popularnego Mobley burgera, a skończywszy na sałatce Cesar. Co istotne, szefowie kuchni pracują na produktach sezonowy
ch, dostępnych w regionie Małopolski.

Sukces dania w dużej mierze uzależniony jest od składników, ich odpowiedniego doboru i traktowania. Zawsze sięgam po te, które są najłatwiej dostępne w danym sezonie. Tym razem postawiliśmy na domową kuchnię, która była obecna w naszych domach, którą gotowały nasze mamy i babcie. Oczywiście tradycyjne przepisy zostały poddane dekonstrukcji, a każdy składnik został potraktowany osobno – tworząc nową, zaskakującą całość – mówi Miłosz Kowalski, Executive Chef Hilton Garden Inn Kraków Airport.

Doskonałym uzupełnieniem nowego menu jest starannie wyselekcjonowana karta win i koktajli. O jej finalny wygląd zadbał Piotr Kocimski, Food and Beverage Manager oraz Sommelier, współtwórca Stowarzyszenia Sommelierów Krakowskich. Restauracja wychodzi naprzeciw potrzebom swoich gości łącząc dania z perfekcyjnie dobranymi winami, tak aby podbić ich smak i wzbogacić wrażenia kulinarne.


Źródło: KrakowAirportHotel.pl – 16.01.2017
 


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji