Strona główna » Aktualności gastronomiczne » „Usta i nos” warsztat z cyklu...

Aktualności gastronomiczne


„Usta i nos” warsztat z cyklu „Szef dla Szefów” pod auspicjami poradnika „Wine Folly”


Dodano: 2017-02-15

Drukuj

Wyślij



(fot. makro.pl)


8 lutego br. w stołecznej restauracji ,,Qchnia Artystyczna” odbyło się spotkanie przedstawicieli branży HoReCa z cyklu ,,Szef dla Szefów”, którego tematem przewodnim były wina. Wydarzenie zostało zorganizowane z okazji premiery książki ,,Wino. Praktyczny Poradnik. Wine Folly" przez partnera wydania, sieć hurtowni Makro Cash&Carry Polska.



Celem spotkania było zapoznanie uczestników z analizą sensoryczną win oraz odświeżenie wiedzy nt. zasad sztuki wine pairingu. Warsztat poprowadził ekspert ds. wina w Makro, Tomasz Fijał. Podczas spotkania przybliżone zostały czynniki wpływające na aromat i smak wina, metody degustacji wykorzystywane przez profesjonalistów oraz zasady łączenia wina z potrawami. Uczestnicy mieli również okazję wziąć udział w degustacji kilk
u wyjątkowych win pochodzących z oferty sieci Makro, pośród których znalazły się m.in. Adoria Riesling, Moscato De Liquoroso oraz Fernway Sauvignon Blanc.

(fot. makro.pl)

,,Wino. Praktyczny poradnik. Wine Folly” to bestsellerowa nowość na rynku poradników dla amatorów i koneserów wina, stanowiąca książkową wersję nagradzanego wieloma prestiżowymi nagrodami serwisu winefolly.com; w Polsce ukazała się nakładem wydawnictwa Dream Books. Partnerem wydani
a jest organizator wydarzeń z cyklu ,,Szef dla Szefów”, sieć hurtowni Makro Cash&Carry Polska.


Źródło: Makro.pl - 13.02.2017


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji