Piątek 24 Listopad 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Gault&Millau Tour 2017 odbył się w Krakowie

Aktualności gastronomiczne


Gault&Millau Tour 2017 odbył się w Krakowie


Dodano: 2017-09-12

Drukuj

Wyślij



Zwycięzcy G&M tour


Za nami 3. edycja polskiego Gault&Millau Tour, której gospodarzem była Restauracja L’atmosphere mieszcząca się w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport. Podczas gali przyznano nagrody dla najlepszych szefów kuchni z południa Polski. Jednym ze zwycięzców był Miłosz Kowalski, szef kuchni balickiego hotelu, który otrzymał wyróżnienie w kategorii Szef Kuchni Tradycyjnej.
 
Licznie przybyli na to wydarzenie uczestnicy - wśród których znaleźli się szefowie restauracji z regionu Małopolski, Podkarpacia i Śląska, przedstawiciele prasy lokalnej i branżowej, sponsorzy oraz zaproszeni goście - mogli przede wszystkim skosztować pokazowych dań przygotowanych przez zwycięzców. Była to także doskonała okazja do nawiązania nowych kontaktów, zdobycia kolejnego doświadczenia i poznania najnowszych trendów kulinarnych.

Czytaj dalej


REKLAMA



 
Regionalne nagrody Gault&Millau w pozostałych czterech kategoriach otrzymali: Szef Roku – Dominik Duraj (Restauracja Villa Gardena w Chorzowie), Szef Jutra – Daniel Myśliwiec (Restauracje Karakter i Zazie Bistro w Krakowie), Młody Talent – Michał Cienki (Restauracja Amarylis w Krakowie) oraz Kobieta Szef – Patrycja Stefanów-Kot (Restauracja Koncertowa w Krynicy-Zdroju).

Nagrodzeni szefowie zaprezentowali swoje dania podczas 20-minutowych pokazów przygotowywanych na mobilnej kuchni. Były to m.in. solony pstrąg ojcowski z perfumowanym ogórkiem, Cydrem Smykan i lodami cydrowymi, a także łosoś marynowany gorczycą i miodem z sałatką z glonów wakame z imbirem, mango i koprem włoskim czy pierś kaczora z foie gras, śliwką i chrzanem.  Kula z mlecznej czekolady z kremem angielskim o smaku tytoniu i galaretką z wina jarzębinowego stanowiła wyśmienity deser. Wszyscy goście otrzymali porcje degustacyjne przygotowywane przez zespół Restauracji L’atmosphere.

- Bycie gospodarzem tego wydarzenia było dla nas nie lada wyzwaniem – komentuje Monika Wilk, Specjalista ds. Marketingu w Hilton Garden Inn Kraków Airport, odpowiedzialna za organizację tej edycji po stronie balickiego hotelu. - Szczególnie zależało nam na profesjonalnej obsłudze zaproszonych gości, jak i zbudowaniu wspaniałej atmosfery miejsca - tak, by wydarzenie to na długo pozostało w pamięci uczestników. Jestem przekonana, że nam się udało – dodaje.

L’atmosphere to obszerna, elegancka i pięknie oświetlona restauracja, która znajduje się w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport – naprzeciwko terminala Kraków Airport. Szefem kuchni jest Miłosz Kowalski – utalentowany i nagradzany propagator polskiej kuchni i regionalnych produktów. Menu restauracji jest przemyślane, niezbyt długie i nowatorskie, a fantazja szefa kuchni i jego umiejętności łączą w zgrabną całość rozmaite smaki i tekstury. Restauracja nagrodzona jest czapką Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska

Hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport znajduje się tuż przy lotnisku Kraków Airport, zaledwie 12 km od historycznej części Krakowa. W dogodnie zlokalizowanym obiekcie mieści się 155 komfortowo urządzonych pokoi. Z myślą o turystach biznesowych przygotowano przestronne centrum konferencyjne o powierzchni 743m²  składające się z dziewięciu sal konferencyjnych, boardroom’u oraz foyer.


Źródło: Hilton Kraków Airport Hotel – 08.09.2017
 


Komentarze:

Kulinarne talenty po raz VI zmierzyły się w Haston City Hotel ...więcej»

Polacy szukają nowych smaków w restauracjach ...więcej»

Dziczyzna w Makro Polska ...więcej»

Kujawsko-Pomorskie: Festiwal Gęsiny ...więcej»

Jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira Chrzczonowicza ...więcej»

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Koneser to niewątpliwie naprawdę wielki sukces Pragi i...

2017-10-26, 21:44:33 ~zdrowy

Muzeum polskiej wódki w Koneserze to będzie na prawdę duża...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mądrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes są w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniały ukłon wykonawców w stronę...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo duża szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem się zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser będzie miał naprawdę bogatą ofertę zarówno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy również przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dziękuję za ten artykuł. Nie ma to jak przeczytać...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji