28 marca 2008 roku, na Targach EuroGastro Hotel Holiday Inn Warszawa Józefów otrzymał certyfikat Biała Lilia potwierdzający najwyższe standardy higieny i bezpieczeństwa przygotowywania żywności w hotelowej kuchni.
Standardy prowadzenia procesu produkcji żywności zostały szczegółowo zbadane przez audytorów w trakcie kontroli. Oceniano wszystkie procesy od wejścia surowców i produktów na magazyn poprzez proces przechowywania, obróbki aż po serwowanie posiłków. Wyniki audytu potwierdziły wysoką jakość i bezpieczeństwo żywności serwowanej w Holiday Inn Warszawa Józefów.
„Dobra kuchnia to nie tylko wspaniały smak i aromat dania, to także cały złożony proces przechowywania i przygotowania potraw. Zapewnienie najwyższych standardów higieny w całym tym procesie jest dla nas kluczową kwestią.” – komentuje Paweł Kałuski, Szef Kuchni Hotelu Holiday Inn Warszawa Józefów.
Kampania społeczna Biała Lilia, prowadzona przez firmę JohnsonDiversey we współpracy z władzami Dzielnicy Warszawa Śródmieście ma na celu promowanie zdrowego i higienicznego procesu przygotowywania potraw. W tegorocznej edycji certyfikaty świadczące o czystości prowadzonej kuchni otrzymało 89 placówek.
Źródło: centrum prasowe ehotelarz.com – 1.04.2008 r.
|