Wraz z otwarciem hotelu Sheraton Sopot, Conference Center & Spa pojawiły się nowe lokale gastronomiczne. W hotelu otwarto restaurację Wave, 512 Bar & Lounge i Wine Cube. Oficjalne otwarcie lokali nastąpiło 24 lipca br – donosi serwis Horecanet
Restauracja Wave, serwuje dania kuchni międzynarodowej, w tym potrawy typu surf & turf. Kuchnia surf & turf to dania łączące mięso, ryby lub owoce morza, a jej najpopularniejszymi składnikami są stek i homar. W karcie dań znajdzie się również m.in. pierś z kaczki Barbarie, podawana z pierożkami z nadzieniem z przegrzebków i krewetek oraz trio tatarów z wołowiny, łososia i małży Świętego Jakuba.
Twórcą menu i szefem kuchni restauracji Wave jest Tomasz Borucki. Restauracja jednocześnie może pomieścić 102 osoby. Ciekawym elementem wystroju wnętrza jest otwarta kuchnia, która umożliwia gościom uczestniczenie w przygotowywaniu potraw przez szefów kuchni od samego początku.
Wine Cube jest to ekskluzywna restauracja, w której do każdego dania sommelierzy hotelu polecają wina z całego świata, które idealnie komponują się z potrawami.
512 Bar & Lounge to bar, który swą nazwą nawiązuje do długości sopockiego molo. W 512 Bar & Lounge goście mogą posiedzieć przy kominku, pograć w kości, czy poczytać książki z hotelowej biblioteki. Jednocześnie mogą skosztować setek gatunków alkoholi z całego świata i ponad 50 kompozycji koktajli.
Źródło: Horecanet – 04-08-2008
|