Oficjalne otwarcie obiektu nastąpiło 16 października. Wnętrza hotelu wtłoczono w mury zabytkowej kamienicy. O jego zaletach czytamy w serwisie Biznes Polska.
Grand Hotel jest w pełni nowoczesnym obiektem z pełnym zapleczem biznesowym, komfortowymi warunkami do wypoczynku, oferującym wykwintną kuchnię.
Hotelowy hall jest pozostałością po dziedzińcu kamienicy, który został pokryty szklanym dachem pokrytym zielonym anticolem. W hotelu są cztery kondygnacje z rozmieszczonymi wewnątrz pokojami, częścią restauracyjną i salami konferencyjnymi.
Kulinarna oferta hotelu obejmuje restaurację prowadzoną przez specjalistę kuchni włoskiej, dworskiej i staropolskiej, w której przygotowuje się dania oparte na oryginalnych dawnych recepturach i produktach. Uzupełnieniem oferty kulinarnej jest Vinoteka szczycąca się najobszerniejszą w regionie kartą win pochodzących z najlepszych winnic świata.
Inne lokale gastronomiczne w Hotelu Grand to wydzielony na pierwszym piętrze Fidel Cigar Room, oraz Amber Bar na parterze. Specjalność pierwszego, to whisky i alkohole świata, drugiego zaskakujące smakiem desery.
- Dbałość o klienta to nasz priorytet. Personel jest zawsze pomocny i dyskretny, dzięki czemu każdy znajdzie u nas swoje miejsce - mówi Robert Boruc, dyrektor Hotelu.
Najwyższym standardom technicznym i higienicznym odpowiada wyposażenie techniczne. W całym hotelu stosowana jest pościel antyalergiczna, specjalne dywany, a materace spełniają najwyższe hotelowe standardy.
Źródło: BiznesPolska.pl – 30.10.2008 r.
|