Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Sanatorium Włókniarz będzie jak luksusowy hotel

Aktualności hotelarskie z kraju


Sanatorium Włókniarz będzie jak luksusowy hotel


Dodano: 2010-07-26

Drukuj

Wyślij



Sanatorium Włókniarz


20 milionów złotych kosztuje rozbudowa największego buskiego sanatorium – Włókniarz (woj. świętokrzyskie). Powstają dwa nowe czteropiętrowe pawilony, a kuracjusze otrzymają najwyższy standard usług – informuje Echo Dnia.

Komfortowo wyposażone jedynki z łazienką, telewizją kablową i Internetem. Klimatyzacja, superszybkie windy kursujące między piętrami pomalowanymi na różne kolory – tak ma prezentować się Włókniarz XXI wieku.

Włókniarz kupił na przetargu działkę komunalną od gminy Busko, przylegającą do nieruchomości sanatorium. Nowy teren, o powierzchni prawie 3 hektarów, został następnie ogrodzony i przemianowany na rekreacyjno-wypoczynkowy. Wybudowano letnią altanę, w której organizowane są spotkania plenerowe przy muzyce, grille dla kuracjuszy. Na tej działce projektanci zlokalizowali dwa pawilony - „budynki hotelowo-usługowe”. Oba nowoczesne, komfortowo wyposażone, wprowadzające nowe standardy w sanatorium.

Budowa pawilonu A1 ruszyła w lipcu 2007 roku, a dziś jest już prawie gotowy - trwają prace wykończeniowe. Głównym projektantem został wzięty kielecki architekt i ceniony grafik, Roman Mirowski. Kolorystykę oraz wystrój wnętrz zaprojektowała Agnieszka Samborska, a głównym wykonawcą robót budowlanych został lokalny przedsiębiorca Stanisław Walasek.


Całość inwestycji szacowana jest na 17,5 mln złotych. Z czego na blok A1 przypada 10,5 mln, zaś pawilon B1 będzie kosztował 7 mln złotych.

Blok A1 ma cztery kondygnacje i 3400 mkw powierzchni użytkowej. Znajduje się tu 112 pokoi, wyłącznie jednoosobowych. Do każdego z nich należą komfortowa łazienka oraz przedpokój. Oprócz telewizji kablowej goście będą mieć do dyspozycji komputery z dostępem Internetu. Każdy pokój posiada klimatyzację. Między piętrami mają kursować superszybkie windy. 

Blok B1 stanie obok A1. Będzie to obiekt o czterech kondygnacjach, o powierzchni użytkowej 2600 mkw. Na trzech kondygnacjach zaprojektowano dwuosobowe apartamenty. A na parterze powstanie stylowa restauracja z ogródkiem. Prace rozpoczną się w kwietniu 2011 roku, obiekt ma być gotowy pod koniec 2013 roku.

Źródło: Echo Dnia - 26.07.2010 r.


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji