Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Gdańsk: Hotel Scandic dba o podniebienie swoich...

Aktualności hotelarskie z kraju


Gdańsk: Hotel Scandic dba o podniebienie swoich gości


Dodano: 2011-07-19

Drukuj

Wyślij



Restauracja Senso w hotelu Scandic w Gdańsku (fot. hotele.pl)


Gdański hotel Scandic postanowił rozprawić się z niekorzystnym stereotypem zakładającym, że hotelowe restauracje muszą być drogie i niedostępne. Wprowadzając w życie swoje założenia proponuje ofertę restauracji Senso znajdującą się w jego wnętrzach – czytamy w portalu Trójmiasto.pl

Hotelowa restauracja Senso jest idealnym miejscem na rodzinny obiad lub biznesowe spotkanie w międzynarodowym towarzystwie, nad którego kulinarną stroną czuwa sam Jamie Oliver. Goście nie muszą się jednak obawiać o swój portfel, gdyż ceny są przystępne (cena kompletnego, sycącego obiadu to około 40 zł), a w zamian otrzymuje się znakomity posiłek, serwowany w eleganckim i oryginalnym otoczeniu. Hotel Scandic znajduje się w samym centrum Gdańska, w pobliżu dworca PKP, przy ulicy Podwale Grodzkie.

Restauracja czerpie wzornictwo ze skandynawskiej naturalności przydając jej jednak słowiańskiego ciepła i charakteru wprowadzając kolorowe akcenty i ozdoby. Celem architektów wnętrza było uzyskanie atmosfery odpowiedniej zarówno dla biznesmena, jak i dla rodziny z małymi dziećmi.

Senso specjalizuje się w kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej wzbogaconej własnymi oryginalnymi pomysłami. Urozmaiceniem karty menu jest zmieniane co trzy miesiące menu specjalne. Obecnie jest to "Festiwal ryb i owoców morza", podczas którego można spróbować takich rarytasów, jak langustynki czy diabeł morski. - Nasz szef kuchni, Paweł Pawluk pływał wcześniej na statkach pasażerskich, poznając tym samym kuchnie z całego świata i jest w stanie wyczarować dosłownie wszystko - mówi Karolina Ferenc, senior sales manager MICE & marketing w hotelu Scandic.



- Kładziemy duży nacisk na to, żeby każdy gość dostał to, co chce, ale również to, co może zjeść - podkreśla Ferenc. - Jednak naszymi gośćmi VIP są przede wszystkim dzieci. Specjalnie dla nich menu przygotował sam Jamie Oliver, brytyjska gwiazda kucharskiego świata.


Źródło: Trójmiasto.pl - 18.07.2011


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji