Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Zaskocz podniebienia Mistrzów w hotelach Mercure!...

Aktualności hotelarskie z kraju


Zaskocz podniebienia Mistrzów w hotelach Mercure! - konkurs nie tylko dla profesjonalistów


Dodano: 2011-08-08

Drukuj

Wyślij


„Zaskocz podniebienia Mistrzów w hotelach Mercure” to oryginalny konkurs marki Mercure i zaproszenie do zabawy na Facebook-u. Entuzjaści gotowania – amatorzy i profesjonaliści mogą współtworzyć zimową kartę menu we wszystkich 13 hotelach   Mercure w Polsce. Wystarczy tylko przepis na autorskie danie wysłać z www.facebook.com/AccorhotelsPolska. Specjalne jury oceni zarówno smak, wygląd  oraz oryginalność potrawy i wybierze najlepszą zimną przystawkę, która potem przez cały sezon zimowy będzie serwowana w restauracjach hoteli Mercure. Twórca najlepszego dania otrzyma w nagrodę także voucher na weekendowy pobyt dla 2 osób w hotelu Mercure.

Marka Mercure jest otwarta na ciekawe inicjatywy i chętnie korzysta z nowoczesnych form komunikacji – Facebook stwarza nowe możliwości promocji, jak i kontaktu z potencjalnymi gośćmi. W ramach nowej platformy komunikacji „Let Good Things Happen”, która pokazuje jak w nowatorski sposób budować wizerunek marki i relacje z klientami, Mercure aktywnie działa także na Facebook-u. Konkurs „Zaskocz podniebienia Mistrzów w hotelach Mercure” trwa do połowy sierpnia na portalu www.facebook.com/AccorhotelsPolska. Jego celem jest wybór najciekawszego dania na zimną przekąskę, która będzie serwowana gościom hotelowym. Nie jest to łatwe zadanie – potrawa ta powinna być inspirowana kuchnią polską i oparta tylko o naturalne składniki najwyższej jakości dostępne w kraju. Danie nie tylko ma być smaczne i ładnie się prezentować - musi mieć także walory odżywcze na poziomie 450 kcal. Twórca przepisu powinien także uwzględnić aspekt techniczny – trzeba je w krótkim czasie przygotować w kuchni hotelowej w skali wielu porcji. Fantazję kucharzy ogranicza także szacunkowy koszt 1 porcji – maksymalnie 15 zł netto. Jak widać, nie jest łatwo „zaskoczyć podniebienia Mistrzów w hotelach Mercure”. Jury, złożone z m.in. z Szefów Kuchni i Dyrektorów hoteli Mercure, będzie krytycznie oceniać wszystkie przepisy. Nadesłana propozycja powinna zawierać dokładny spis składników oraz opis przygotowania, a zdjęcie gotowej potrawy uatrakcyjni zgłoszenie.

„Zapraszamy do wspólnej zabawy wszystkich, których pasją jest gotowanie – nasz konkurs to dobry sposób, by sprawdzić swoje kulinarne talenty i zweryfikować gastronomiczne fantazje. Autorski przepis we wszystkich kartach menu w 13 hotelach Mercure w Polsce to wyjątkowe wyróżnienie dla kucharza – amatora, czy też profesjonalisty” – zachęca do udziału w konkursie Anna Krupa-Cristescu, Mercure Brand Manager Grupy Hotelowej Orbis.

Zwycięzca konkursu otrzyma także voucher na weekendowy pobyt dla 2 osób w wybranym hotelu Mercure w Polsce, gdzie w restauracyjnym menu z wielką satysfakcją i dumą zobaczy wyróżnione swoje danie.


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji