Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Kadyny: Srebrny Dzwon po hiszpańsku | Aktualności hotelarskie z kraju
Kadyny: Srebrny Dzwon po hiszpańsku
|
Restauracja hotelu Srebrny Dzwon w Kadynach (fot. mice.pl)
|
Hotel Spa Srebrny Dzwon w Kadynach (okolice Elbląga) organizuje po raz kolejny wieczór kulinarny z Marcinem Budynkiem. Impreza odbędzie się w dniu 12 listopada bieżącego roku – informuje serwis portEl.pl
12 listopada o godzinie 20 rozpocznie się kolejny wieczór kulinarny w hotelu Srebrny Dzwon w Kadynach, tym razem poświęcony kuchni hiszpańskiej. Gwiazdą imprezy będzie Marcin Budynek – organizator i juror wielu konkursów kulinarnych.
Organizatorzy mają nadzieję, że będzie to najbardziej pyszne i energetyczne wydarzenie sezonu jesień/ zima 2011. Marcin Budynek jest doskonale przygotowany do tematu, jako że swoje doświadczenie w zakresie kuchni hiszpańskiej kształtował w jaskini lwa, czyli na hiszpańskiej Teneryfie szkoląc się w przygotowywaniu dań z owoców morza. Pan Marcin opowie o serwowanych potrawach i wielu ciekawych doświadczeniach kulinarnych.
Marcin Budynek był organizatorem wielotysięcznych imprez plenerowych i cateringu. Może się poszczycić przygotowywaniem międzynarodowych bankietów, m.in. Trójkąta Weimarskiego we Wrocławiu (2003), bankietu na cześć kanclerza Niemiec (2002) itd. Z zakresu ryb i owoców morza był też szkolony przez szefa kuchni Francois Mitterranda. Specjalizuje się również w kuchni polskiej i staropolskiej. Budynek jest członkiem i jednym z założycieli Klubu Szefów Kuchni i organizatorem „Wielkiego gotowania” w Polskim Radiu.
Źródło: portEl.pl - 25.10.2011
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |