Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » MAKRO z certyfikatem ISO 22000

Aktualności hotelarskie z kraju


MAKRO z certyfikatem ISO 22000


Dodano: 2012-02-27

Drukuj

Wyślij


Sieć MAKRO Cash & Carry została wyróżniona certyfikatem ISO 22000. Potwierdza on dbałość MAKRO o bezpieczeństwo oferowanych klientom produktów żywnościowych.

Certyfikat ISO 22000:2005 został nadany MAKRO Cash & Carry przez firmę TUV Rheinland i jest ważny do stycznia 2015 roku. Zakres działań objętych certyfikatem to: zakup, magazynowanie i dystrybucja środków spożywczych.

MAKRO od lat działa zgodnie z zasadami projakościowymi, opierając się na Dobrych Praktykach Higienicznych i Produkcyjnych oraz systemie HACCP. Mimo to w 2011 roku w halach MAKRO oraz MAKRO Punktach prowadzone były dodatkowe działania przygotowujące do procedury certyfikacyjnej, które objęły również Centrum Wsparcia Biznesu (dawne Biuro Zarządu) i usługę dostaw do Klientów (ang. Delivery Service). Przeprowadzone w ostatnim kwartale 2011 roku audyty certyfikujące potwierdziły, że MAKRO spełnia standardy określone przez normę ISO 22000, m.in. w zakresie klasyfikacji dostawców, spełnienia wymagań jakościowych podczas przyjęcia, przechowywania i ekspozycji towarów oraz prawidłowego funkcjonowania systemu HACCP, infrastruktury czy gospodarki odpadami.



ISO 22000
PN-EN ISO 22000:2005 to międzynarodowa norma definiująca wymagania w zakresie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności. Standard ISO 22000 jest skierowany do wszystkich organizacji uczestniczących w łańcuchu dostaw żywności: od producentów żywności, poprzez producentów substancji dodatkowych, aż po hurtowników i detalistów oraz branżę HoReCa. Wymagania normy można również odnieść do działalności jedynie pośrednio związanej z produkcją i dystrybucją żywności (producenci opakowań, środków myjących, wyposażenia dla przemysłu spożywczego oraz firmy transportujące i przechowujące żywność). Standard ISO 22000 uznawany jest na całym świecie, a opracowany został we współpracy z ekspertami z organizacji międzynarodowych takich jak Codex Alimentarius Commission, International Hotel and Restaurant Association.

Źródło: MAKRO Cash & Carry - 27.02.2012


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji