Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Hotel Łysogóry laureatem konkursu Świętokrzyski... | Aktualności hotelarskie z kraju
Hotel Łysogóry laureatem konkursu Świętokrzyski Mistrz Kuchni
|
Lesie Murrain z Hotelu Łysogóry (fot. echodnia.eu)
|
Zwycięstwem ekipy kucharzy z hotelu Łysogóry w Kielcach zakończył się konkurs Świętokrzyski Mistrz Kuchni. Szefem zespołu jest Leslie Murrain przybywający od niedawna w Kielcach – relacjonuje Echo Dnia
Konkurs Świętokrzyski Mistrz Kuchni odbył się po raz pierwszy. Areną zmagań najlepszych kucharzy był hotel Tęczowy Młyn, który zorganizował imprezę wspólnie z redakcją Echa Dnia.
Kulinarne umiejętność uczestników poddane zostały ocenie znanych polskich kucharzy: Roberta Sowy - wieloletniego kucharza polskiej reprezentacji w piłce nożnej oraz współtwórcy Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Mirosława Jabłońskiego, przewodniczącego jury i szefa kuchni łódzkiego hotelu andel's, a także Arkadiusza Ślusarenki - szef kuchni Hotelu Park Inn w Krakowie, Mirosława Szajkowskiego z firmy Unilever Foods Polska, Rafała Godziemskiego - szefa kuchni hotelu Słoneczny Młyn w Bydgoszczy i Janusz Pyry - szefa kuchni w Zamku Dubiecko.
Zwycięzcą okazał się duet z hotelu Łysogóry w Kielcach. Szefem tego zespołu jest Leslie Murrain, który przyjechał do Polski w 2009 roku i zakochał się w naszym kraju (a może raczej w swojej dziewczynie, która mieszka tu wraz z rodziną?).
Oprócz zwycięzców w konkursie wzięli udział m.in. kielecka restauracja Castor, restauracja Hotelu Markiz w Łopusznie, restauracja Pepe Rosso w Kielcach, restauracja Olimpijska w Kielcach, restauracja hotelu Tęczowy Młyn, restauracja hotelu Gromada w Ostrowcu Świętokrzyskim, restauracja z Santuru w Dwikozach oraz Leslie Murrain, który wystąpił jako kucharz główny i Łukasz Wasik jego asystent z Hotelu Łysogóry.
Źródło: Echo Dnia – 03.03.2012
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |