Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Konkurs kulinarny w Hotelu Zamek Ryn | Aktualności hotelarskie z kraju
Konkurs kulinarny w Hotelu Zamek Ryn
|
Ekipa z hotelu Anders w Starych Jabłonkach (fot. gizycko.wm.pl)
|
W Hotelu Zamek Ryn przeprowadzono weryfikację umiejętności kulinarnych w konkursie dla najlepszych kucharzy restauracyjnych z całego kraju. Impreza odbyła się 10 marca 2012 roku – informuje portal Giżycko
Do konkursu - L'Art de la Cuisine, Martell 2012 – przystąpiło szesnaście dwuosobowych drużyn, które wywalczyły prawo do zmagań finałowych spośród pięćdziesięciu zgłoszonych do imprezy. Był to konkurs przeznaczony dla młodych, zdolnych pretendentów do tytułu mistrza sztuki kucharskiej, osób. Granicę wieku startujących ustalono bowiem na trzydzieści lat.
Jury konkursu składało się ze znanych z życia publicznego osobistości oraz popularnych kucharzy z lubianych programów telewizyjnych. Jednym z prowadzących konkurs był Karol Okrasa - Młodzi kucharze startując tutaj stykają się z czymś, o czym dotąd nie mieli pojęcia, bowiem konkurs ma bardzo wysoki poziom. Uczestnicy zostają "wypchnięci" na szerokie wody i muszą sobie poradzić – powiedział Okrasa.
Ekipy z restauracji zlokalizowanych m.in. w Warszawie, Krakowie, Łodzi, Sopocie, Starych Jabłonkach i Bełchatowie miały za zadanie przygotowanie w ciągu godziny potrawy z polędwicy, która najlepiej komponowałaby się z koniakiem. Jury zadecydowało, że trzy pierwsze miejsca w konkursie zajęli: 1. Restauracja Ancora - Kraków - Łukasz Cichy, Paweł Kras. 2. Hotel Intercontinental - Warszawa - Paweł Kalbarczyk, Paweł Dziekoński. 3. Le Meriden Bristol - Warszawa - Michał Szcześniak, Mariusz Bryzek, natomiast Jury Koneserów Smaku swoją nagrodę przyznało Restauracji Jan z Bełchatowa (Piotr Krogulec, Łukasz Motylski).
Uzupełnieniem rywalizacji kucharzy było szereg imprez towarzyszących - imprezy sponsorskie, warsztatowe i spotkania promocyjne
Źródło: Gizycko.wm.pl - 10.03.2012
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |