Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Konkurs kulinarny w Hotelu Zamek Ryn

Aktualności hotelarskie z kraju


Konkurs kulinarny w Hotelu Zamek Ryn


Dodano: 2012-03-12

Drukuj

Wyślij



Ekipa z hotelu Anders w Starych Jabłonkach (fot. gizycko.wm.pl)


W Hotelu Zamek Ryn przeprowadzono weryfikację umiejętności kulinarnych w konkursie dla najlepszych kucharzy restauracyjnych z całego kraju. Impreza odbyła się 10 marca 2012 roku – informuje portal Giżycko

Do konkursu - L'Art de la Cuisine, Martell 2012 – przystąpiło szesnaście dwuosobowych drużyn, które wywalczyły prawo do zmagań finałowych spośród  pięćdziesięciu zgłoszonych do imprezy. Był to konkurs przeznaczony dla młodych, zdolnych pretendentów do tytułu mistrza sztuki kucharskiej, osób. Granicę wieku startujących ustalono bowiem na trzydzieści lat.

Jury konkursu składało się ze znanych z życia publicznego osobistości oraz popularnych kucharzy z lubianych programów telewizyjnych. Jednym z prowadzących konkurs był Karol Okrasa - Młodzi kucharze startując tutaj stykają się z czymś, o czym dotąd nie mieli pojęcia, bowiem konkurs ma bardzo wysoki poziom. Uczestnicy zostają "wypchnięci" na szerokie wody i muszą sobie poradzić – powiedział Okrasa.



Ekipy z restauracji zlokalizowanych m.in. w Warszawie, Krakowie, Łodzi, Sopocie, Starych Jabłonkach i Bełchatowie miały za zadanie przygotowanie w ciągu godziny potrawy z polędwicy, która najlepiej komponowałaby się z koniakiem. Jury zadecydowało, że trzy pierwsze miejsca w konkursie zajęli:
1. Restauracja Ancora - Kraków - Łukasz Cichy, Paweł Kras.
2. Hotel Intercontinental - Warszawa - Paweł Kalbarczyk, Paweł Dziekoński.
3. Le Meriden Bristol - Warszawa - Michał Szcześniak, Mariusz Bryzek,
natomiast Jury Koneserów Smaku swoją nagrodę przyznało Restauracji Jan z Bełchatowa (Piotr Krogulec, Łukasz Motylski).

Uzupełnieniem rywalizacji kucharzy było szereg imprez towarzyszących - imprezy sponsorskie, warsztatowe i spotkania promocyjne


Źródło: Gizycko.wm.pl - 10.03.2012


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji