Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Odyssey Club Hotel wstępuje do Sieci Dziedzictwa... | Aktualności hotelarskie z kraju
Odyssey Club Hotel wstępuje do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego
|
Pstrąg źródlany na liściach chrzanu z młodymi ziemniakami i ogórkiem małosolnym (fot. echodnia.eu)
|
Pięciogwiazdkowy Odyssey ClubHotel Wellness & SPA z Dąbrowy k/Kielc przystępuje do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego w regionie świętokrzyskim. Jako jego członek promował będzie potrawy typowe dla swojego położenia – podaje Echo Dnia
- Poprzez wprowadzenie potraw regionalnych do menu restauracji Odyssey Hotel staje się także ambasadorem świętokrzyskich tradycji kulinarnych. Zapoznaje gości z tradycyjnymi regionalnymi potrawami oraz niepowtarzalnymi smakami uzyskanymi dzięki zastosowaniu składników pochodzących z ekologicznych upraw i hodowli – mówi Ksenia Buglewicz, manager do spraw marketingu hotelu Odyssey.
Same już nazwy tradycyjnych potraw zaostrzają apetyt i wzmagają chęć skosztowania takich na przykład dań znajdujących się we wkładce do menu Restauracji Hotelu Odyssey: pstrąg ze Zbrodzic, wino Herbowe ze świętokrzyskiej winnicy i piernik z żytniej mąki. Poza nimi znajdziemy tam także takie potrawy, jak: zalewajka świętokrzyska, placuszki z kaszy jaglanej gierczyckiej z rozmarynem i świeżymi kurkami, udko z gęsi wiejskiej na ziemniakach concasse z sosem z białego wina i szpinakiem.
Pięciogwiazdkowy Odyssey Club Hotel Wellness & SPA znajduje się w Górach Świętokrzyskich, w Dąbrowie k/Kielc. Poza komfortowymi pokojami i apartamentami, hotel wyróżnia się smaczną i ciekawą kuchnią serwowaną w eleganckiej restauracji oraz wyjątkowym centrum spa z szeroka gamą zabiegów kosmetycznych i masaży wykonywanych w czternastu oryginalnie zaaranżowanych gabinetach. Do dyspozycji gości jest także atrakcyjny kompleks basenów i saun. W okolicy hotelu znajduje się wiele turystycznych atrakcji i Świętokrzyskich osobliwości.
Źródło: Echo Dnia – 30.07.2012
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |