Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Letnie menu w restauracji Planeta w hotelu... | Aktualności hotelarskie z kraju
Letnie menu w restauracji Planeta w hotelu Dosłońce Conference & Spa
|
Arbuz jest królem letniego menu w Hotelu Dosłońce (fot. vegejustyna.blogspot.com)
|
Specjalne fit menu przygotowała załoga restauracji Planeta hotelu Dosłońce Conference & Spa koło Krakowa. Podstawowym celem przy opracowywaniu nowego sezonowego menu było stworzenie oferty dla gości, którzy chcą zachować dobrą sylwetkę. Nie bez znaczenia był też dobór potraw do szczególnych warunków panujących w okresie upalnego lata – czytamy w portalu Centrumpr.pl
Podstawowym składnikiem wykorzystywanym w restauracji w tym okresie są owoce. Wykorzystywane są one do sporządzania sałatek owocowych, chłodników owocowych, ale w ofercie pojawiają się również tradycyjne chłodniki litewskie.
- Wśród głównych dań stawiamy na chude mięsa: polędwiczki i filet z indyka – powiedział Szczepan Wieczorek, szef gastronomii Hotelu Dosłońce. - Tu również można liczyć na owocową nutę w postaci na przykład sosu z wiśni – dodał Wieczorek.
Królem restauracyjnego menu jest natomiast arbuz, który nie tylko oferowany jest w ramach deseru. Jest on również jednym z głównych składników napoju – „pomarańczowo-arbuzowy wodospad”
- W Dosłońcu uczyniliśmy arbuz motywem wiodącym tegorocznego sezonu letniego. Jest bohaterem pakietu „Arbuzowe lato" nie tylko jako składnik potraw i napojów. Znajdziemy go również w zabiegach spa ze wzglądu na jego wyjątkowe właściwości kosmetyczne i piękny zapach - mówi Dagmara Leja, dyrektor hotelu. Do najważniejszych właściwości kosmetycznych należy intensywne nawilżanie i właściwości antycellulitowe wyciągów z arbuza.
Źródło: Centrumpr.pl – 13.08.2012
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |