Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Hotele Diament z nowym menu

Aktualności hotelarskie z kraju


Hotele Diament z nowym menu


Dodano: 2012-08-17

Drukuj

Wyślij



Kaczka z kluseczkami


Największa sieć hotelowa na południu Polski – Hotele Diament S.A. – wprowadziła w swoich restauracjach nowe menu. Znalazły się w nim propozycje kuchni międzynarodowej z polskimi akcentami, które zadowolą podniebienia najbardziej wymagających Gości. Menu to efekt pracy Rady Szefów Kuchni Sieci Hotele Diament S.A., która postawiła na oryginalne połączenia produktów z wielu zakątków świata.

Menu otwierają aromatyczne przystawki, m.in. Carpaccio z polędwicy wołowej z kaparami, rukolą i Parmezanem oraz nowe zupy, np. cebulowa z serem Mimolette na grzance, kokosowa z kurczakiem i makaronem Wonton. Szefowie kuchni postawili ponadto na pomysłowe kompozycje sałat, łącząc je np. z panierowanym Camembertem oraz sercem karczocha. Wśród dań głównych króluje połączenie tradycji z nowoczesnością – topowym daniem jest stek z polędwicy wołowej z gruszką oraz serem Roquefort i ziemniaczanym puree.  W menu znalazły się także liczne dania z ryb i owoców morza – stek z łososia, krewetki Black Tiger na sosie z chilli i mango, grillowany sandacz czy dorada. Oczywiście nie mogło zabraknąć słodkiego akcentu w postaci różnorodnych deserów –  włoskiej Ricotty, naleśników zapiekanych z kajmakiem czy orzeźwiającego sorbetu owocowego z melonowym concasse.



Jak podkreśla Patryk Zygmunt, Szef Kuchni Restauracji Atmosfera w Park Hotelu Diament Katowice, nowe menu to połączenie doświadczenia, pasji, trendów w gastronomii oraz przede wszystkim ukłon w stronę Gości – Staraliśmy się tak skomponować menu, by każdy mógł znaleźć w nim coś dla siebie. Stąd też propozycje dla osób dbających o linię, wegetarian czy miłośników mięsa. Atutem naszego menu są oryginalne połączenia składników oraz sposób, w jaki serwowane są potrawy. Liczymy, że zostanie ono przyjęte równie entuzjastycznie, jak poprzednia propozycja.  

Źródło: Hotele Diament - 16.08.2012


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji