Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Zręczny barman zachętą dla turystów

Aktualności hotelarskie z kraju


Zręczny barman zachętą dla turystów


Dodano: 2012-09-13

Drukuj

Wyślij


Barmańskie ABC – pod takim tytułem Stowarzyszenie Polskich Barmanów przygotowało prezentacje, pokazy i degustacje dla gości Targów WorldHotel. Każdy, kto w dniach 3-5 października odwiedzi V Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych, będzie mógł zdobyć sporo wiedzy się na temat kultury spożywania napojów alkoholowych i bezalkoholowych, a także skorzystać z oryginalnego, profesjonalnego baru.  Wydarzenie odbędzie się w Centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.

Hotel bez baru? Nie, to niemożliwe. Bar jak magnes przyciąga hotelowych gości, szczególnie, gdy połączony jest z restauracją. Właśnie w takich miejscach klienci spędzają najchętniej czas, warto więc mieć obszerniejszą wiedzę na temat jakie napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwować gościom, by pobyt w hotelu zapamiętali jak najdłużej i jak najmilej, co może skutkować ich powrotem.



Klasyka w miksologii
Nowoczesny i profesjonalny bar na terenie hali targowej z pewnością przyciągnie gości takimi nazwami, jak: różnego rodzaju Brandy;  likiery (Amaretto, Cacao, Cassis), Ballantine`s Fiest, Bourbon, Cachaca, Campari, Chivas, Cognac… Te doskonałe trunki nabiorą nowych smaków i kolorów w rękach zawodowych barmanów, bowiem każdego dnia targów publiczność będzie mogła na żywo podziwiać zręczność najlepszych z najlepszych, a także kosztować efekt końcowy ich wyczynów. Nie zabraknie zabaw edukacyjnych oraz pokazów tematycznych rozpoczynających się każdego dnia targów o 13.00. We środę barmani zaprezentują temat  Klasyka w miksologii - ulubione drinki sławnych ludzi, kolejnego dnia -  Szampan, Cava, Prosecco - drinki szampańskie - elegancja i styl czy profanacja?, natomiast w piątek zwiedzający będą mogli wzbogacić swoją wiedzę z zakresu podobieństw i różnic pomiędzy Whisky & Whiskey. Wspólna inicjatywa organizatora targów oraz Stowarzyszenia Polskich Barmanów przygotowania profesjonalnego baru serwującego klasyczne cocktaile i long drinki ma na celu pokazanie pełnego spectrum możliwości baru hotelowego jako wizytówki jakości serwisu. Chciałbym, aby praca barmanów w naszym barze zaaranżowanym na terenie targów, była potwierdzeniem wysokiej rangi zawodu barmana wśród wszystkich gastronomicznych profesji. Barman, jako arystokrata klasy pracującej, to wciąż potwierdzenie faktu, że tylko bogata wiedza miksologiczna oraz predyspozycje psychofizyczne, w tym intelektualne, dają gwarancję wysokiego standardu usług gastronomicznych  w hotelach  i restauracjach w każdej szerokości geograficznej -  mówi Ryszard Berent, prezydent Stowarzyszenia Polskich Barmanów.

O nowych technologiach
Obok pokazów i prezentacji barmańskich w programie Targów WorldHotel można znaleźć m.in. dwa seminaria przygotowane przez Izbę Gospodarczą Hotelarstwa Polskiego: Wdrażanie nowych technologii,  a także Usługi zewnętrzne dla obiektów noclegowych. Słuchacze pierwszego seminarium będą mogli dowiedzieć się: jak zarządzać zmianą w procesie wdrażania nowych technologii w środowisku hotelowym oraz wiele na temat rozwoju technologii LED oraz systemów sterowania w oświetleniu hotelu. Interesująco zapowiada się też temat dotyczący wyłączenia telewizji analogowej – prelegenci omówią: rozwiązania technologiczne na rynku, czyli czego klienci biznesowi  i turystyczni  wymagają od hotelu w sprawie TV, aktualizowany harmonogram wyłączenia w Polsce i doświadczenia procesu w innych krajach, a także ROI/ZNI (zwrot na inwestycje). Przedmiotem drugiego seminarium będą zagadnienia z zakresu optymalnych rozwiązań dla hoteli w kwestii kompleksowego zaopatrzenia, wpływ technologii prania na  żywotność tkanin bielizny hotelowej oraz nowe rozwiązania w zakresie ekskluzywnych dodatków do prania takiej bielizny. W obu seminariach można uczestniczyć bezpłatnie.

Warto wiedzieć
Wstęp na prezentacje i pokazy barmańskie jest bezpłatny, ale zwiedzających Targi WorldHotel, a także uczestników wszystkich wydarzeń towarzyszących (konferencje, seminaria, warsztaty, itp.) obowiązuje rejestracja. Można jej dokonać na miejscu (wypełnienie formularza) lub za pośrednictwem Internetu na www.worldhotel.pl/rejestracja. Osoby zarejestrowane on-line zwolnione są z opłaty za wstęp na targi. Więcej informacji i pełny program targów można znaleźć na stronie: www.worldhotel.pl


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji