Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Zbliża się finał konkursu Primerba Cup 2012

Aktualności hotelarskie z kraju


Zbliża się finał konkursu Primerba Cup 2012


Dodano: 2012-10-03

Drukuj

Wyślij


Wielkimi krokami zbliża się finał VII edycji jednego z najważniejszych konkursów kulinarnych w kraju - Primerba Cup 2012. Zawody organizowane przez Unilever Food Solutions odbędą się 8 października podczas trwania targów Polagra Gastro w Poznaniu. Weźmie w nich udział 8 najlepszych drużyn wyłonionych podczas półfinałów w maju tego roku oraz tegoroczny zwycięzca konkursu dla uczniów - Młody Kreator Sztuki Kulinarnej. Patronat honorowy nad konkursem Primerba Cup 2012 objęło Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Primerba Cup to prestiżowy konkurs skierowany do profesjonalnych szefów kuchni. Po raz pierwszy został zorganizowany w 2006 roku i od tego czasu zyskał już ogromne uznanie w środowisku gastronomicznym oraz wszedł do kanonu najważniejszych konkursów kulinarnych w kraju.

Temat tegorocznych zmagań to: Przystawka ciepła z małży świętego Jakuba (przegrzebków), warzywa kapustnego, czyli kalafiora, brokułu lub kapusty chińskiej pak choi, szalotki oraz grzybów portabello; danie główne z filetu z gęsi, soczewicy, foie gras, i moreli.



Zawody to doskonała okazja do samodoskonalenia się i podnoszenia swoich kwalifikacji. To także rzadka możliwość porównania się z konkurencją i oceny przez kolegów po fachu, a także wysłuchania uwag i podpowiedzi doświadczonego jury. Obserwatorzy konkursu mogą natomiast dowiedzieć się wiele o najnowszych trendach w gastronomii.

Tegoroczne jury będzie obradować w składzie:
Przewodniczący: Zenon Hołubowski – Executive Chef, Certyfikowany Juror WACS, właściciel Hotelu Hołubowski w Pile;
Członkowie jury:
• Andrzej Bryk – właściciel firmy cateringowej Akcent Catering, członek Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni;
• Milan Sahánek - Culinary Servis Manager UNILEVER ?R,  spol. s  r. o. Unilever Food Solutions;
• Ákos Kállay - R&D MCO Chef 1138, Budapest
• Jaroslav Ertl - ?éfkuchár a gastronomický poradca  UNILEVER SR,. Unilever Food Solutions
• Wiesław Ogrodowski - Szef Kuchni Marine Hotel 5***** Kołobrzeg

Primerba Cup to znakomita okazja do sprawdzenia swoich umiejętności i wiedzy. Branża gastronomiczna w Polsce dzięki takim konkursom staje się jeszcze bardziej profesjonalna - a to cieszy nie tylko nas, szefów kuchni, ale także wszystkich konsumentów. - mówi przewodniczący jury Zenon Hołubowski.

Dwuosobowa drużyna, która zwycięży w Primerba Cup 2012 weźmie udział w półfinale Kulinarnego Pucharu Polski 2013 oraz otrzyma w nagrodę 10 000 zł. Laureaci trzech pierwszych miejsc, wraz ze zwycięzcami Kulinarnego Pucharu Polski, zostaną ogłoszeni podczas uroczystej Gali, która odbędzie się 10 października.

Źródło: Multi Communications - 2.10.2012


Komentarze:

Arkadiusz Wejer z Hotelu Gwiazda Morza. Czym zaskoczy przyszłych gości? O tym opowie w naszej rozmowie. ...więcej»

Sun & Snow z nową nadmorską inwestycją w Jastrzębiej Górze ...więcej»

Novotel Poznań Centrum w nowej odsłonie ...więcej»

Ceny nad polskim Bałtykiem. Ile zapłacimy za wakacje? ...więcej»

Selina planuje otworzyć hotel w Warszawie. Jakich nieruchomości szuka? ...więcej»

Sposób na puste pokoje poza sezonem ...więcej»

Le Regina – najdroższy hotel w Polsce ...więcej»

Wielkie otwarcie niskich cen - nowa kampania taktyczna Focus Hotels ...więcej»

Poznań: Hotel Blow Up w Starym Browarze ...więcej»

Zielona Góra: Hotel Wellstreet zamknięty po zaledwie kilku tygodniach działalności od oficjalnego otwarcia ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji